HomeMobileAndroidOnePlus 11 5G poate fi folosit cu Android 14 beta. Aflați cum...

OnePlus 11 5G poate fi folosit cu Android 14 beta. Aflați cum se instalează!

Ieri am primit un comunicat de presă de la OnePlus în care se spune că Android 14 beta poate fi instalat pe OnePlus 11 5G în mod oficial. Este rezultatul colaborării strânse dintre Google și OnePlus, după cum declară Kinder Liu, President and COO of OnePlus, însă nu este o operație pe care OnePlus o recomandă (acum) tuturor utilizatorilor.

Atenție la folosirea versiunilor beta de Android

Chiar dacă sunteți tentați să instalați cât mai devreme Android 14 beta, trebuie să știți că aceste versiuni sunt unele de test, care au bug-uri, unele dintre ele enervante. Scopul versiunilor beta este să fie date utilizatorilor care să detecteze bug-uri sau să vină cu idei legate de cum pot fi făcute mai bine anumite funcții.

Și pentru că folosirea unei versiuni beta presupune instalarea unui ROM nou, care șterge complet tot ce aveți pe telefon, acțiunea nu este recomandată utilizatorului obișnuit, mai ales dacă aparatul OnePlus este cel pe care îl folosiți zilnic.

În plus, versiunea de Android 14 beta 1.1 pe care o puteți pune are următoarele probleme (descoperite):

 • probleme cu conexiunea WLAN
 • nu merge casting pe TV
 • probleme de afișare când se trece de pe Guest pe Owner
 • WeChat nu merge cu anumite modele de căști Bluetooth
 • În calendar apar probleme cu afișarea
 • Aparatul se blochează dacă faceți poze cu camera frontală direct din WhatsApp

Îmi e clar că deși lista de probleme cunoscute nu e foarte generoasă și nici neapărat de natură să blocheze utilizarea normală, ne arată ce înseamnă o versiune beta.

Dacă vreți totuși să testați, pașii sunt aceștia.

Cum instalezi Android 14 beta pe OnePlus 11 5G

Prima și prima dată vă faceți backup la toate datele de pe telefon pentru că procesul de instalare a noii versiuni Android poate să meargă prost și să vă treziți cu aparatul blocat, asta pe lângă faptul că se va șterge automat tot de pe el.

Verificați că aveți baterie de minim 30% și știți că nu sunteți în situația în care bateria se descarcă repede – pentru momentele astea e bine să aveți la îndemână încărcătorul.

Apoi, numai pentru aparatele cu identificator de EU&IN:

 • descărcați cel mai recent ROM de aici OnePlus 11 EU Version 
 • copiați pachetul în memoria telefonului, în root
 • Mergeți apoi în Settings -> About device -> Version -> apăsați de 7 ori pe Build number și puneți parola, ca să activați developer mode.
 • Apoi  Settings -> About device -> Up to date -> apăsați pe butonul din dreapta -> Local install -> clic pe pachetul zip copiat la pasul de dinainte -> Extract -> Upgrade
 • Dacă nu sunt probleme, reporniți telefonul și vedeți cum merge treaba.

Iar dacă vă săturați de testare Android 14 Beta, puteți pune înapoi o versiune Android 13 oficială, iar pașii sunt exact aceiași, singura diferență fiind ROM-ul folosit – în cazul Android 13 îl luați de aici: OnePlus 11 EU Version  .

Cam asta e. Întâmplător am la mine un OnePlus 11 5G, încerc să pun pe el Android 14 să văd ce și cum.

Sporuri!

via OnePlus

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep