HomeFeaturedFocusQualcomm achiziționează Autotalks

Qualcomm achiziționează Autotalks

Qualcomm

Cei de la Qualcomm au demarat procesul de achiziție al companiei israelene Autotalks. Aceasta proiectează și dezvoltă tehnologii destinate îmbunătățirii siguranței rutiere. Respectivele chip-uri sunt integrate în sistemele din vehiculele convenționale. Dar cu o bătaie mai lungă pentru vehiculele autonome, care se pot deplasa fără șofer.

Aici se spune că este de fapt interesul companiei americane, în zona de vehicule autonome. Un interes destul de accentuat. Conform unor publicații mai apropiate de subiect, valoarea acestei achiziții se situează undeva între 350 și 400 milioane de dolari.

Comunicatul de presă publicat de compania americană Qualcomm a precizat că „soluțiile de siguranță autonome, pregătite deja pentru producție” ale Autotalks vor fi încorporate în Snapdragon Digital Chassis. Acesta este de fapt un set de tehnologii de conducere asistată și autonomă conectate în cloud pe care l-au dezvoltat inginerii americani și pe care îl pregătesc pentru vehiculele viitorului.

Compania americană pare dispusă să parieze tot mai mult pe segmentul auto, pe sistemele inteligente care vor fi integrate în vehiculele autonome ale viitorului. Există acolo un potențial destul de ridicat, pe care conducerea Qualcomm vrea să îl exploateze.

via ArenaEV

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep