HomeFeaturedFocusSony Xperia 1 V a fost anunțat oficial

Sony Xperia 1 V a fost anunțat oficial

Noul flagship al companiei japoneze este oficial. Sony Xperia 1 V vine cu câteva argumente greu de ignorat. Un display OLED 4K, un senzor special Exmor T pentru fotografii low-light, dar și chip-ul X1 pentru îmbunătățirea conținutului video, preluat de la generația anterioară. Plus ambiția pe zona de fotografie, acolo unde s-a lucrat destul de strâns cu Zeiss.

La interior telefonul se bazează pe un Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm, cea mai puternică opțiune a momentului pentru Androide. Memoria RAM este de 12 GB, iar capacitatea internă de stocare este de 256 GB. Unele voci spun că ar exista și o versiune cu 512 GB de memorie internă. În mod plăcut surprinzător (și tot mai rar la flagship-uri) avem și un slot pentru card microSD la bord.

Sistemul de operare este un Android 13

Ecranul lui Sony Xperia 1 V este un OLED cu diagonală de 6.5 inchi și rezoluție QHD+ de 3840 x 1644 pixeli (aspect 21:9). Rata de refresh este de 120 Hz, iar protecția este asigurată de o sticlă Gorilla Glass Victus 2. În partea de sus avem un o margine a ecranului în sistem clasic, pe care este integrată camera frontală cu senzor de 12 MP.

Cititorul de amprentă digitală este poziționat lateral, deși ar fi putut fi plasat sub display. Ar fi fost o soluție mult mai elegantă.

Pe partea din spate telefonul are un sistem de trei camere. Senzorul foto principal are o rezoluție de 48 MP. Este ajutat de un telephoto de 12 MP (zoom optic 3.5x – 5.2x) și de un ultrawide de 12 MP.

Autonomia lui Sony Xperia 1 V este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 5000 mAh, care se poare încărca cu 30W. Telefonul vine cu certificări IP65 și IP68.

Nu știm deocamdată când va putea fi achiziționat acest telefon. Dar știm că prețul recomandat pentru Europa continentală este de 1399 euro.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep