HomeMobileAndroid5 motive PRO HUAWEI nova 11 Pro

5 motive PRO HUAWEI nova 11 Pro

Vă propun 5 motive PRO HUAWEI nova 11 Pro ca să puteți să vă faceți idee despre acest smartphone, până ajung să scriu review-ul.
Vă propun 5 motive PRO HUAWEI nova 11 Pro ca să puteți să vă faceți idee despre acest smartphone, până ajung să scriu review-ul.

De câteva zile am primit în teste noul HUAWEI nova 11 Pro și pentru că în acest moment este activă o promoție super interesantă, vă ofer 5 motive pentru care îl puteți alege, asta până termin toate testele pentru review.

Seria nova 11 are două modele: 11 și 11 Pro, ambele venind să aducă în prim plan o combinație de design modern și instrumente avansate pentru realizarea de portrete, în timp ce oferă o experiență de utilizare simplă.

După acomodare și câteva zile de test mi-am făcut deja o părere și pot să vă dau 5 motive PRO HUAWEI nova 11 Pro, asta în caz că vreți să prindeți promoția existentă (și ar trebui să făceți asta!) în care pe lângă telefon primiți un discount de 200 de lei și un set de căști FreeBuds 5i (aici e review-ul). Și ajungeți la un preț atractiv.

Haideți să vedem ce merită să știți despre acest smartphone.

1.Design modern, cu capac din imitație de piele și monogramă

HUAWEI nova 11 Pro mi-a adus aminte de flagship-ul LG G4, cu a sa carcasă din piele, cu diferența că nova 11 Pro folosește material sintetic, însă cu o monogramă interesantă – combinație denumită Monogram Veghan Leather. Nu doar că face telefonul să arată foarte bine, dar se și simte excelent în mână, oferind o aderență mare – pe piață există două variante, cea neagră și cea verde. Am testat modelul pe negru, care e foarte elegant, dar din ce am văzut în poze și varianta pe verde arată foarte bine.

Pielea oferă rezistență la apă, nu păstrează amprentele și este rezistentă la zgârieturi și deteriorare în urma folosirii.

HAUWEI nova 11 Pro cu carcasă Monogram Veghan Leather.

Partea din față e foarte similară cu cea de pe HUAWEI P60 Pro (aici e review-ul) pe care abia l-am testat zilele trecute. Vorbim de un display luminos, cu margini curbate, care completează foarte bine designul.

2. Display de 6.78 inci, foarte bun

Al doilea element distinctiv al HUAWEI nova 11 Pro este display-ul de 6.78 inci, OLED Flawless Curved, cu rezoluție de 2652 x 1200 pixeli și suport de afișare cu viteză dinamică de până la 120 Hz.

Culorile apar vii, mai ales că smartphone-ul are suport pentru HDR, care ajută la redarea unor imagini foarte clare, indiferent de condițiile de iluminare în care folosiți aparatul. Recomandarea mea este să activați rezoluția maximă și să setați rata de refresh la 120 Hz, ca să vă puteți beneficia de cea mai bună experiență, chiar dacă acest lucru duce la un consum mai mare de energie (lucru ce nu ar trebui să vă deranjeze și o să vă spun imediat de ce).

Și ar mai fi ceva: pentru momentele în care folosiți telefonul seara, în condiții de iluminare ambientală slabă, senzorii detectează acest lucru și pot activa modul inteligent de diminuare a luminozității ecranului pentru a face experiența de vizionare cât mai bună.

3. Încărcare rapidă la 100W

HUAWEI nova 11 Pro are o baterie de 4500 mAh, suficient de mare pentru a permite folosirea pentru aproape o zi în condiții de lucru normale: adică luminozitatea pe auto, rata de împrospătare tot pe auto și conectivitate 4G/WiFi. În cadrul testului PC Mark Work 3.0 battery life, de la 84% la 20% bateria s-a consumat în aproape 12 ore, informație care validează ceea ce am spus anterior.

Însă cel mai important lucru este că HUAWEI nova 11 Pro vine în pachet cu un încărcător fast charge de 100W, ce poate să încarce bateria în aproape 20 de minute, cu ecranul închis. Am făcut un test și într-adevăr, de la 64% la 89% s-a dus în mai puțin de 6 minute. Mai mult, dacă folosiți încărcarea rapidă în timp ce telefonul e folosit pentru redarea de filme, în 15 minute poate să fie încărcat la aproape 50%, o performanță excelentă.

Și că tot am vorbit de performanță, trebuie să știți și că nova 11 Pro e construit pe un cipset Qualcomm Snapdragon™ 778G 4G cu sistem CPU Octa-core (4 × Cortex-A78@2,4 GHz + 4 × Cortex-A55@1,8 GHz) și un GPU Adreno 642L.

4. Sistem foto gândit în primul rând pentru portrete

nova 11 Pro se individualizează printr-un sistem foto format din două camere principale – 50MP și 8MP) și două pentru selfie – 60MP ultra-wide (f/2.4) și 8MP (f/2.2).

Împreună oferă modalități avansate de înregistrare foto/video, în special pe zona de portret.

Sistemul foto principal are focalizare cu laser și am văzut că face treabă bună în condiții de iluminare mai slabă – zilele acestea a fost mai mult ploaie în Brașov și asta mi-a permis să văd cum merge în zona de lumină mai slabă.

Culorile sunt redate chiar bine, cu micii excepții în zona de roșu intens – chestie care oricum e specifică majorității smartphone-urilor.

Sau pe poze din interior, cu lumină slabă:

În ceea ce privește selfie-urile, pozele rezultate sunt și ele bune, algoritmii pentru zona low light își fac treaba, la fel și pentru macro. Iar dacă vreți un sfat, folosiți funcția AI pentru a da un plus de culoare pozelor.

5. GMAIL, YouTube, Chrome și Google Docs merg fără probleme!

Un element extrem de important: cele mai folosite aplicații Google pot să fie instalate ușor direct din magazinul AppGallery (nu trebuie să faceți niciun fel de truc pentru a le avea) și funcționează bine (adică fără probleme) imediat ce le-ați pus. Tot ce trebuie să faceți este să aveți o conexiune bună la internet și să lansați magazinul HUAWEI de aplicații AppGallery, iar în el să căutați aplicațiile pe care vi le doriți.

Eu folosesc Chrome, GMAIL, Photos și YouTube și le-am instalat imediat, fără niciun fel de probleme apelând la AppGallery. Înainte făceam asta cu APK Pure, acum merge mult mai simplu din AppGallery – este platforma oficială de distribuție a aplicațiilor pe dispozitivele Huawei, construită de la zero pentru a oferi o alternativă la magazinul Google Play. Pentru România avem o selecție bogată de aplicații, inclusiv cele ale băncilor, inclusiv aplicații de plată electronică gen Curve sau operatorilor de telefonie (Orange în cazul meu).

Vestea bună pentru toți utilizatorii este că acum e posibil să folosească majoritatea aplicațiilor Google direct pe nova 11 Pro (și mai nou pe toate aparatele Huawei) datorită integrării cu pachetul GBox, ce vine să emuleze setările de care e nevoie pentru a avea acces la serviciile Google. Și asta fără să fie nevoie de niciun hack: se caută aplicația dorită în magazinul AppGallery de pe telefon, se descarcă și se lansează/configurează – toate elementele extra sunt făcute de GBox, fără ca utilizatorul să facă nimic în plus.

Așa se face că în doar câteva secunde am avut acces la GMAIL, Photos, Maps, YouTube și chiar Classroom și Meet, unde am putut să îmi adaug conturile de test. Mai mult, clientul de știri Google News merge foarte bine, iar pentru streaming, tot via GBox se instalează și se lansează instant Disney+, Amazon Prime, HBO Max, Netflix, Apple Music.

Secretul este GBox, instrumentul care îi ajută pe utilizatori să acceseze cu ușurință aplicațiile și serviciile Google. El este un proiect de sine stătător, pornit în 2018 (detalii găsiți aici) care emulează serviciile Google și permite accesarea lor prin aplicațiile standard Google. Cu GBox, serviciile Google devin disponibile fără bătăi de cap pe aparatele Huawei fără să fie nevoie de setări complexe întrucât rulează într-un regim stabil. Gbox nu trebuie dezinstalat din telefon, iar utilizatorul trebuie să fie de acord cu toate permisiunile necesare.

Prin urmare dezavantajele lipsei unui Android cu servicii Google a dispărut pentru majoritatea utilizatorilor – când în pachet o să fie inclus și suportul pentru Android Auto, lucrurile vor fi și mai bune.

Dacă mai adaug aici și faptul că direct din AppGallery puteți instala și aplicațiile Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp), din nou, fără să fie nevoie de nu știu ce trucuri (pe care le făceam anii trecuți), ajungem la concluzia că lucrurile sunt acolo unde trebuie din prisma utilizatorului obișnuit.

La final …

Cam astea sunt lucrurile pe care am zis că trebuie să le știți rapid – la polul opus, trebuie să menționez și faptul că folosind un cipset de generație mai veche (fără suport 5G), HUAWEI nova 11 Pro nu e chiar cea mai bună alegere pentru gaming (587733 puncte în AnTuTu și 784/2996 în Geekbench), acest lucru nefiind însă un impediment vizavi de utilizarea zilnică. Nu uitați că vine cu 8GB RAM și 256GB pentru stocare, plus suport dualSIM.

Pentru operațiile clasice de email, browsing, social media și consum multimedia (inclusiv conținut 4K de pe YouTube), nu sunt probleme pe acest aparat.

Așa că dacă vă place cum arată (și ar trebui să se întâmple asta) și vă încântă ideea de poze bune pentru portrete, HUAWEI nova 11 Pro e o alegere interesantă, mai ales cât timp e activă actuala promoție!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep