HomeCloud & MobilityMercedes ofera ChatGPT in sistemul de entertainment MBUX

Mercedes ofera ChatGPT in sistemul de entertainment MBUX

Mercedes a decis să fie o companie avangardistă și să aducă integrarea AI-ului ChatGPT în mașinile sale, via sistemul de entertainment MBUX. Așa că utilizatorii Mercedes din SUA pot intra în programul beta (care acum e gratuit) începând cu 16 iunie și să instaleze/testeze ChatGPT în sistemul conversațional al mașinii. Adică, un simplu: “Hey Mercedes, I want to join the beta program.”

La ce e bună chestia asta? La fel de bună ca orice opțiune care permite conversația cu un AI gen Alexa, Siri sau Google Assistant, doar că nivelul de detaliu ar trebui să fie mai ridicat.

Probabil că unii vor considera inutilă inițiativa și nu vor avea de ce să intre în program, în timp ce alții vor aprecia opțiunea pentru că timpul petrecut în mașină poate să devină foarte interesant, dacă se intră în conversații cu AI-ul ChatGPT pe subiecte unde acesta are voie să vină cu răspunsuri ˝creative˝.

Mercedes spune așa: ˝Utilizatorii vor avea la dispoziție experiența unui asistent vocal, care nu numai că acceptă comenzi vocale dar poate și să poarte conversații. În curând, cei ce intră în programul beta, vor putea să ceară asistentului vocal detalii despre destinații, să ceară idei pentru ce ar putea pregăti la cină sau să descopere răspunsuri la întrebări mai complexe – toate asta în timp ce se pot concentra la condus˝.

AI-ul ChatGPT oferit de Mercedes funcționează cu Microsoft AI.

Și ar mai fi ceva: soluția ChatGPT care va fi disponibilă în sistemele entertainment Mercedes funcționează via Microsoft AI (adică Bing Chat).

E prima informație pe care o citesc legată de AI-ul în mașinile moderne și bănuiesc că e doar începutul.

via Mercedes

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep