HomeFeaturedFocusVideo: pentru Starfield merită să îmi iau Xbox Series X

Video: pentru Starfield merită să îmi iau Xbox Series X

Starfield e cea mai importanta lansare Bethesda din acest an, un joc de explorare care propune peste 1000 de planete, cu relief, atmosfera si habitat propriu, din cadrul a patru sisteme solare.
Starfield e cea mai importanta lansare Bethesda din acest an, un joc de explorare care propune peste 1000 de planete, cu relief, atmosfera si habitat propriu, din cadrul a patru sisteme solare.

Aseară m-am uitat la Xbox Games Showcase, prezentarea Microsoft a celor mai interesante jocuri ce vor veni pe platforma Microsoft (Xbox, Windows, Steam) în 2023/2024. Aș fi vrut să spun că am văzut o grămadă de chestii faine, din păcate nu e chiar așa – doar Starfield și Monkey Island au fost jocurile care mi-au trezit interesul.

Starfield: un joc modern de explorare a spațiului

Ideea Starfield e generoasă: avem ocazia să explorăm spațiul și să îl curățăm de pericole. Iar pentru asta avem nevoie de resurse cu care să ne cumpărăm o navetă, să o configurăm după cum ne place (și jucătorul poate face asta până în cele mai mici detalii), apoi să ne facem o echipă (se pot recruta coechipieri dintr-o grămadă de locuri/scenarii) și evident să construim personajul principal după cum ne place – de la aspect, la specializare și tipul de arme/armură pe care îl folosește.

Jocul este o epopee galactică, foarte bine desenată – va merge pe Xbox X/S series și Windows, începând cu 6 septembrie 2023. După cum ați înțeles deja, e unul dintre cele patru jocuri exclusive Xbox pe care Microsoft vrea să le aducă în fiecare an. Iar pe Xbox X Series X va putea fi jucat la 4K/60fps.

Ideea Starfield este extrem de generoasă și din demo-urile prezentate ieri arată și bine – rămâne de văzut ce se întâmplă în primele zile de la lansare, după ce jucătorii vor ajunge să testeze engine-ul și universul.

Apropo de univers, vă recomand să urmăriți această prezentare Bethesda că merită:

Controller, smart watch și căști personalizate

Și dacă vreți să deveniți cu adevărat fanii Starfield, atunci trebuie să știți că există un pachet special al jocului denumit Starfield Constellation Edition în care pe lângă joc veți primi și un smart watch (Starfield Chronomark Watch), identic cu cel pe care îl poartă personajul principal din joc. Și extra puteți cumpăra și un controller Xbox personalizat (80USD) și un set de căști (129USD).

Căști și controller care nu arată chiar rău:

Controller și căști pentru Xbox, personalizate Starfield.

Xbox sau PlayStation?

Până să văd prezentarea asta de Starfield eram convins că din toamnă, imediat ce iese Assassin’s Creed Mirage, o să trec pe PlayStation 5, acum lucrurile nu mai sunt așa de simple. Am un mic sentiment că poate nu ar trebui să fac asta, cu toate că din cele 11 jocuri prezentate ieri, doar Starfield este cel mai cel.

Dacă vreți să vedeți toate cele 11 jocuri apărute în prezentarea Microsoft Xbox Games Showcase, o puteți face aici:

Și pentru comparație, puteți vedea și prezentarea Sony Showcase 2023 cu jocurile faine din 2023:

În concluzie, Starfield e un joc care arată interesant și în mod cert e un motiv imens pentru a rămâne (sau a intra?) pe platforma Xbox. Dar e suficient?

Mă mai gândesc.

Voi ce ziceți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep