HomeFeaturedFocusA murit Kevin Mitnick, cel mai cunoscut hacker din lume

A murit Kevin Mitnick, cel mai cunoscut hacker din lume

Kevin Mitnick a fost cel mai cunoscut hacker din lume, primul pe care FBI l-a căutat în anii 1990, cu extrem de multe resurse pentru că a reușit să spargă rețele și site-uri ale guvernului, furând informații confidențiale și numere de carduri de credit, vandalizând rețelele corporațiilor, pe scurt … generând haos.

După doi ani de căutări FBI-ul l-a prins și a intrat în pușcărie, timp în care nu a avut acces la telefon sau orice al instrument de comunicare pentru că … o modalitate prin care putea să treacă de diverse sisteme de autentificare/securitate prin imitarea din voce a semnalelor (similare cu cele de FAX) de verificare.

Când a ieșit din închisoare a devenit ˝white hacker, probabil pentru că a realizat că lucrurile făcute din teribilism (și nu pentru câștigul personal după cum s-a afirmat în acuzație), scriind câteva cărți și participând la multe conferințe de cyber security, unde a împărtășit din experiența sa.

Poate că pentru unii dintre voi numele nu înseamnă nimic – pentru mine este o imagine importantă a anilor în care începeam să înțeleg cum stă treaba cu tehnologia, calculatoarele personale, algoritmii, programarea și internet-ul. În acest caz, vă recomand să urmăriți filmul Freedom Downtime în care este prezentat Kevin Mitnick și mișcarea Free Kevin generată în urma arestării sale și să nu îl vedeți neapărat ca pe un erou, doar să înțelegeți contextul și cum stătea treaba pe atunci, când fără resurse online, ușor accesibile, acest om își folosea mintea să găsească vulnerabilități în sisteme și să le folosească în favoarea sa.

Oricum, RIP Kevin.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep