HomeFeaturedFocusCe este Threads, an Instagram app, competitor direct pentru Twitter. Află ...

Ce este Threads, an Instagram app, competitor direct pentru Twitter. Află despre ce e vorba!

Ce este Threads, noua platformă Meta, lansată cu câteva ore mai repede decât era anunțat inițial. Deja lumea migrează către platformă.
Ce este Threads, noua platformă Meta, lansată cu câteva ore mai repede decât era anunțat inițial. Deja lumea migrează către platformă.

Fiind pe fusul orar al SUA și cu un IP de aici, am putut să fiu printre primii care au instalat aplicația Threads a Meta și să văd cum e platforma lansată drept competitor direct pentru Twitter. În esență e vorba despre o interfață similară Twitter peste care vine experiența Instagram, unde fiecare postare (thread) primește comentarii și like-uri. Și la fel ca pe Instagram, utilizatorii pot să aleagă să își facă profilul public sau privat.

Se poate folosi același cont pe care îl dețineți pe Instagram, sau să vă creați unul nou. Dacă alegeți să îl păstrați pe cel de pe Instagram, veți putea încărca automat lista de contacte, pentru a avea deja o comunitate cu care să interacționați.

Altfel va trebui să porniți de la zero.

Odată ce ați instalat aplicația, v-ați conectat pe platformă, puteți începe interacțiunea. Și la fel ca în cazul Instagram, în secțiunea principală (home) veți vedea lista tuturor thread-urilor (sau tweet-urilor?) postate de utilizatori. Pentru început e un loc bun de a vă acomoda cu platforma și a vedea ce se întâmplă.

Acum, din cauza problemelor legate de confidențialitate, Threads nu e disponibilă direct în UE, prin urmare nici în România, dar asta nu înseamnă că nu o puteți instala și voi. Aveți nevoie să vă schimbați țara în care aveți magazinul de aplicații (App Store sau Play Store) pe una în care Threads e deja disponibil – eu am făcut asta pe SUA. Apoi folosiți un IP din țara respectivă (orice aplicație VPN vă ajută) și descărcați aplicația Threads, an Instagram app (aici e în App Store și aici în Play Store). Apoi conectați-vă cu contul de Instagram și începeți să folosiți platforma.

După câteva ore de lansare Threads e deja pe val, cu un număr foarte mare de utilizatori care au intrat pe platformă și alții care vor urma pe măsură ce se vor trezi (la ora la care scriu acest articol este abia 07:00 în România. Va fi interesant să vedem cum va evolua, pentru că are potențial, pe fondul numeroaselor restricții și schimbări băgate de Elon Musk pentru Twitter.

Spre deosebire de celelalte ˝alternative˝ lansate până acum – Mastodon, BlueSky etc. – Threads are marele avantaj că imediat ce ai pus aplicația (cu contul de Instagram) ai acces deja la comunitate și discuții, nu trebuie să cauți pe server-e utilizatorii familiari.

Eu am început să mă joc cu aplicația (am același @balanionut ca pe Twitter) și o să revin cu impresii – apropo, vă aștept să discutăm și acolo.

Mai multe detalii aveți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep