HomeFeaturedFocusNokia și Apple au semnat un parteneriat pe termen lung

Nokia și Apple au semnat un parteneriat pe termen lung

Nokia

Cei de la Nokia au anunțat că au reînnoit parteneriatul care exista între cele două companii și care expira anul acesta. Un parteneriat care le permitea celor de la Apple să folosească anumite tehnologii deținute de compania finlandeză, mai ales pe segmentul conectivității 5G. Noul agreement permite în continuare acest lucru și adaugă și alte proprietăți intelectuale pe listă.

Vechiul parteneriat a fost semnat în 2017 și urma să expire la finalul anului acesta. Nu s-a specificat pe ce perioadă de tip este valabil noul contract de licențiere, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Ca o scurtă paranteză, este vorba despre vechia companie Nokia, care a rămas activă pe piața de conectivitate și care deține mai multe patente interesante, nu de HMD Global, compania finlandeză care utilizează acest brand pe piața de smartphone în prezent.

Faptul că cei de la Apple folosec o parte din tehnologiile deținute de compania finlandeză este ca un fel de carte de vizită pentru aceștia din urmă. Și este doar una dintre multele licențieri derulate pe piața de smartphone și în general de dispozitive mobile.

Nokia deține peste 20.000 de familii de patente în tehnologie, din care aproximativ 5.500 de familii sunt legate de conectivitatea 5G. Este rezultatul unor investiții în cercetare și dezvoltare începute în anul 2000, care au totalizat nu mai puțin de 140 miliarde de euro.

via Nokia

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep