HomeFeaturedFocusCe este PlayStation Portal si la ce ajuta?

Ce este PlayStation Portal si la ce ajuta?

După multele zvonuri legate de existența unui dispozitiv PlayStation portabil, ieri am văzut și rezultatul: PlayStation Portal. Este vorba despre un dispozitiv de gaming care are nevoie de o conexiune WiFi (nu are SIM/eSIM) pentru a se putea conecta remote către o consolă PlayStation 5 și de acolo să aducă imaginile jocului via Remote Play.

Dacă vreți este un aparat hardware care face fix ceea ce face o combinație de iPhone/Android cu aplicația Xbox pentru consolele Microsoft Xbox, doar că arată mai bine și costă 220 EUR. Și când zic că este practic același lucru mă refer și la faptul că dispozitivul poate folosi doar jocurile deja instalate pe PlayStation 5 și nici nu suportă opțiunea de redare pe VR.

Să zicem că avantajul ar fi că beneficiază de un display de 8 inci, cu suport de redare 1080p la 60 Hz și controller dedicat. Nu e așa că arată bine?

Fără îndoială că e un dispozitiv ce atrage privirea și care vine și cu opțiuni DualSense controller și haptic feedback, chestii pentru care aveți nevoie de un controller suplimentar pe un smartphone cu Xbox. Cine dorește poate folosi și jack-ul audio pentru a conecta un set de căști performante.

Singurul mare neajuns este că trebuie să aveți deja un PlayStation 5 ca să puteți folosi acest Portal și el va funcționa doar acasă, cât timp sunteți în aceiași rețea cu consola. Și mai mult, consola respectivă nu poate fi folosită în paralel de altcineva.

Și ca oferta să fie completă, Sony a mai lansat ieri și ceva accesorii: un set de căști Pulse Elite și Pulse Explore (wireless buds).

Ați lua așa ceva? Doar dacă aș avea 220 EUR de aruncat, altfel nu îi văd rostul.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Socant de cat de ignoranta este Sony la piata, lasand la o parte faptul ca PS Plus este nejustificat de complicat comparativ cu GamePass-ul, PS Portal nu este la nivelul competitorilor, Switch-ul este autonom, Steam Deck-ul la fel, un dispozitiv care sa functioneze strict pe reteaua pe care este conectata consola este borderline nefolositor si mai mult un novelty decat ceva care sa puna PlayStation-ul pe piata handheldurilor.

    De la PSP, care a fost revolutionar, la PS Vita, care a fost mult inainte de vremea lui si care daca s-ar fi lansat in zilele astea, si sa beneficieze de tehnologiile curente, ar fi avut vanzari excelente, la acest controller cu ecran, dezamagitor

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep