HomeFeaturedFocusCe este si ce poti face cu o tabla interactiva LG TR3DK-BG

Ce este si ce poti face cu o tabla interactiva LG TR3DK-BG

LG TR3DK-BG este o tablă interactivă, exceentă pentru utilizarea în sălile de clasă moderne. Aflați ce puteți face cu ea!
LG TR3DK-BG este o tablă interactivă, excelentă pentru utilizarea în sălile de clasă moderne. Aflați ce puteți face cu ea!

La finalul săptămânii trecute, în cadrul festivalului Consolid8 de la Brașov, am avut ocazia să mă joc cu o tablă interactivă LG 86TR3DK-BG și ideea mi-a plăcut extrem de mult. Din acest moment, dacă mai sunt întrebat ce televizor/proiector recomand pentru sălile de clasă, alegerea este una singură: o tablă interactivă (de fapt un monitor touch enabled cu aplicații dedicate) LG din seria TR3DK-BG. Și acum vă spun de ce.

Premisele pentru un învățământ modern

În urmă cu 9 ani, când am început să (re)interacționez cu învățământul am vrut neapărat ca în sala de clasă a copilului să existe un instrument digital de afișare a informațiilor – am mers pe un televizor LG de 55 inci – pentru că mi se părea că ar fi ideal pentru prezentarea unor informații în format multimedia.

De atunci și până acum lucrurile au evoluat extrem de mult și în mod natural recomandarea s-ar duce către o tablă digitală – de fapt un televizor cu ecran touch și sistem de operare propriu, pe care să fie instalate aplicații utile procesului de învățare. Pentru că oferă o îmbinare naturală între un sistem clasic de predare și cel modern, digital.

LG TR3DK-BG CreateBoard.

Pentru că un astfel de dizpozitiv cum sunt cele din seria LG TR3DK-BG (cu variante de 55,65,75,86 inci), este ideal pentru a faciliteza procesul de expunere a ideilor, în cazul unui educator modern.

Imaginați-vă că aveți la dispoziție un ecran imens, pe care puteți scrie cu degetul (sau cu un pen), cu 40 de puncte touch simultane. Ar fi o tablă pe care scriem ˝digital˝, reproducând exact experiența de lucru ˝clasică˝ din actualele săli de clasă, dar în același timp și mult mai mult. Ceva de genul celei de mai jos:

Doar că peste asta vin niște opțiuni care extind experiența și o fac extrem de atractivă pentru elevi.

Conexiune wireless AirPlay, Chromecast și Miracast

Fiind de fapt un televizor, TR3DK-BG are conexiuni HDMI și USB, plus una Wi-Fi. Pe cea din urmă ne putem lega prin AirPlay, Miracast și Chromecast, practic cu orice fel de gadget – telefon, tabletă cu iOS/iPadOS sau Android – ne putem conecta în câteva secunde.

În felul acesta este eliminată necesitatea de a avea cabluri pentru conectare – gândiți-vă că în orice moment, oricine, poate să se lege acest mijloc de afișare a informației și să proiecteze pe el chestii interesante. Ca să vă dau doar un exemplu, în ultima vreme m-am folosit des de smartphone ca și mijloc de livrare a unor PowerPoint-uri, așa că un display cu suport AirPlay ar face mult mai simplă trimiterea de informații. În cazul școlilor, un profesor modern nici nu ar mai avea nevoie de laptop ca să își expună ora de curs.

Touch enabled pe Windows 11 cu Ink

Pe următorul nivel este transformarea tablei digitale TR3DK-BG în interfață touch pentru Windows 11 cu Ink. Pentru cine nu știe, Ink este tehnologia Microsoft de recunoaștere a interacțiunii touch, cu suport pentru recunoașterea automată scrisului.

Folosind un laptop cu Windows 11 conectat prin cablu HDMI (sau Miracast) pe TR3DK-BG și un al doilea cablu dedicat pentru activarea opțiunilor touch, toată funcționalitatea touch este transmisă direct pe Windows 11.

Rezultatul este că un educator poate să își folosească materialele deja existente de laptop, pe care să le prezinte direct pe tabla digitală și în același timp să interacționeze cu ele, fără să fie blocat în fața laptop-ului. Ca să înțelegeți mai ușor ce și cum, uitați mai jos ce poate face Microsoft Ink cu Windows:

Interacțiune cu elevii

Și dincolo de aceste lucruri, prin intermediul unei table digitale LG TR3DK-BG, elevii au posibilitatea să se conecteze direct la curs cu aplicația dedicată AirClass și să primească pe propriile dispozitive informația de pe ecran și pot să partejeze la rândul lor conținut către tablă, ce va fi automat disponibil tuturor, și în plus ar putea trimite și mesaje text.

Mai mult, datorită faptului că tabla LG TR3DK-BG are un sistem de operare propriu (Android), pe el există o aplicație CreateBoard care are rolul unui whiteboard, pe care educatorul îl poate personaliza după cum dorește.

Se pot folosi imagini diferite șabloane pentru fundal (imagini descărcate direct de pe Internet dacă e cazul) peste care pot fi aplicate diferite caroiaje (foaie milimetrică, desene cu terenul de joc, informații despre formele geometrice etc.), în funcție de ce are nevoie educatorul, imagini peste care se poate scrie touch. Mai mult, fiecare ecran de acest gen poate fi salvat ca unul virtual și la care se poate reveni oricând în timpul cursului.

Legat de interacțiune, direct din această aplicație se pot face sesiuni de vot dinamice, cu rezultate prezentate instant, care aduc un plus de interactivitate și pot ajuta educatorul și audiența să interacționeze mai eficient.

Toate astea sunt elemente mici, extrem de utile, care deschid orizonturi largi de utilizare.

Peste care vine sistemul de operare Android instalat pe LG TR3DK-BG, unde se pot instala aplicații interesante precum Google Classroom, Meet, Zoom, Office 365 sau Teams cu care să se poată extinde colaborarea.

Concluzie: o îmbinare eficientă între tabla clasică și lumea digitală

După ce m-am jucat cu LG TR3DK-BG pot să vă spun că am plecat entuziasmat: da, se poate face ca și în sălile de clasă din România copiii să beneficieze de instrumente moderne cu care procesul de învățare să fie interactiv, pe placul elevilor și totodată mult mai eficient.

Ce ne reține? Probabil lipsa de informare atât a părinților (care pot cere instalarea unor astfel de soluții) cât și a profesorilor vizavi de existența unor astfel de soluții și poate și reticența unora dintre aceștia față de nou. De asta am considerat că merită să fac acest articol și să vă atrag atenția asupra potențialului oferit de o tablă interactivă LG TR3DK-BG.

Pentru că nu am apucat să fac eu o filmare mai detaliată, vă las să urmăriți asta:

Sper ca ideea să vi se pară și vouă interesantă, și să o dați mai departe, convingând și voi părinți/educatori să o încerce. Eu am făcut deja asta și am feedback pozitiv – eventual spuneți-mi și mie care a fost efectul în cazul vostru.

Detalii despre produs se găsesc aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep