HomeFeaturedFocusCu USB Type-C se pot conecta si pe iPhone monitoare externe

Cu USB Type-C se pot conecta si pe iPhone monitoare externe

Încă o treabă ce există pe Android de ani de zile, ajunge și pe iPhone! O chestie pe care Apple nu a promovat-o în mod specific la lansarea iPhone 15 de săptămâna trecută este faptul că odată cu introducerea conectorului USB Type-C (chestie făcută sub presiunea legislației UE) apar și funcții noi, pentru iPhone.

Conform informațiilor din documentelor asociate iPhone 15, noile modele pot să fie conectate către monitoare externe prin noul USB Type-C – este folosit protocolul DisplayPort.

Partea interesantă este că nu merge pe orice fel de cablu: e nevoie de unul certificat USB 3.1 sau mai nou, iar cele care vin în cutia noului iPhone 15 sunt doar … USB 2.0. Apple nu se lasă și găsește portițe prin care să oblige consumatorul să mai cheltuie niște bani dacă vrea să beneficieze de chestii care sunt normale pe Android.

Cu ajutorul unui cablu compatibil, iPhone 15 poate trimite imagine pe monitoare USB Type-C 4K, cu rate de refresh de 60Hz și chiar conținut HDR, dacă display-ul extern poate afișa așa ceva.

Mai mult, cu un cablu USB Type-C to HDMI se poate conecta pe orice display cu suport HDMi, maxim 4K cu rată de refresh la 60Hz, iar dacă există un adaptor USB-C Digital AV Multiport, se poate transmite imagine 4K cu HDR10/Dolby Vision.

Sistemul de operare are suport pentru acest gen de display-uri direct din Settings/Display & Brightness.

Și să nu uit … cu un cablu USB Type-C puteți folosi și pe iPhone ideea de reverse charging, pentru alte dispozitive Apple.

via 9to5m

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep