HomeFeaturedFocusiOS 17: (DOAR) 5 chestii care imi plac

iOS 17: (DOAR) 5 chestii care imi plac

De când a ieșit noul iOS 17 am stat să văd care sunt chestiile alea faine, care să justifice un upgrade major de sistem de operare. În adevăratul sens al cuvântului Apple a lansat un produs care este EXACT la fel, dar … diferit.

Poate de asta o să stați să săpați (așa cum am făcut și eu) ca să vedeți ce chestii noi sunt și cum ați putea să le folosiți, că multe nu se activează fără intervenția utilizatorului. Din lista de noutăți explicate de Apple aici am descoperit 5 chestii care sunt chiar utile.

1.Pozele de profil și poster
Singura chestie care îmi place cu adevărat este noua opțiune de afișare a pozelor pentru contacte. Poți folosi imagini de dimensiuni mai mari, care sunt apoi afișate pe tot ecranul la un apel.

Cum activați? Selectați un contact și la detalii o să vă apară opțiunea Contact Photo & Poster.

2.Standby

O a doua chestie, copiată de pe Android, este posibilitatea de a transforma telefonul într-o ramă digitală pe care să afișați ce informații doriți. Se întâmplă automat atunci când telefonul este pus la încărcat și întors.

În mod implicit sunt afișate informații despre vreme și datele din calendar, dar treaba asta poate fi schimbată cu un player audio sau doar un ceas.

3.AirDrop îmbunătățit

Vizavi de AirDrop a apărut o schimbare prin care trimiterea pozelor se poate face prin simpla selecție și apoi apropierea de telefonul căruia vreți să i le trimiteți. De reținut că transferul odată pornit, va continua și după ce telefoanele sunt depărtate, până când toate fișierele sunt trimise.

Nu e ceva senzațional, dar uneori e mai eficient să transferi informație în acest fel.

4.NameDrop

Tot în ideea de transfer mai facil, Apple a introdus o chestie care se numește NameDrop, care folosește AirDrop pentru a transfera informațiile de contact. Practic, prin alăturarea a două aparate cu iOS 17 care au activ AirDrop se întâmplă automat transferul informațiilor de contact ale posesorilor.

Cum ajută? Când vreți să îi dați cuiva numărul de telefon și toate datele ce în mod normal le-ați tipări pe o carte de vizită, e mai simplu să apropiați telefonul de al respectivului.

Există și un dezavantaj: dacă lăsați activ AirDrop și telefonul nesupravegheat, s-ar putea să dați datele personale și unor necunoscuți.

5.Widget-uri interactive

Încă o chestie copiată de pe Windows Phone/Mobile și apoi Android este asta cu widget-uri interactive. Apple a trecut de la nu vă dăm widget-uri pentru că nu mai funcționează cum trebuie sistemul de operare, la vă dăm widget-uri, uite ce inovație și acum … le facem și interactive.

După cum vă așteptați, puteți interacționa cu widget-urile de pe home screen sau lock screen. Probabil că în timp vor veni și widget-uri faine – din ce folosesc eu în acest moment, nu e nimic care să fie interesant, nici măcar la nivel de informație afișată (altul decât cel de vreme).

Bineînțeles că dacă o să citiți cu atenție mesajele Apple, o să mai descoperiți și alte chestii care o să vi se pară utile și veți fi chiar entuziasmați de ele.

Pentru mine doar astea sunt interesante și în mod cert nu sunt suficiente pentru a justifica un upgrade major de sistem de operare. Puteau foarte ușor să vină ca upgrade-uri incrementale.

Oricum, așa cum am zis și la început, iOS 17 este fix același iOS 16, dar … diferit.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep