HomeFeaturedFocusPuteți explora virtual 850km de Via Transilvanica, cu Google Street View

Puteți explora virtual 850km de Via Transilvanica, cu Google Street View

Google România a finalizat un proiect extrem de interesant: 850 de km din Via Transilvanica pot fi explorați virtual, prin Street View.
Google România a finalizat un proiect extrem de interesant: 850 de km din Via Transilvanica pot fi explorați virtual, prin Street View.

Via Transilvanica este unul dintre cele mai interesante proiecte de promovare a turismului românesc și explorare a tradițiilor din țară. E un concept similar cu El Camino, unde oamenii pot să meargă pe jos, pe o rută ce unește Bucovina de Dunăre, ce trece prin 12 site-uri incluse în UNESCO World Heritage. Proiectul Via Transilvanica, pornit de către asociația Tășuleasa Social, permite descoperirea de locuri, tradiții și oameni extrem de interesanți din zone mai puțin cunoscute. Și în plus, contribuie la promovarea turismului rural.

În luna august 2023, o echipă Google Street View Trusted Photographers a pornit pe Via Transilvanica folosind o triciclete echipate cu camere panoramice și a realizat o hartă virtuală a traseului, care acum poate fi explorată din fața calculatorului.

Veți avea ocazia să vedeți cum e satul Inlăceni și să explorați biserica unitariană, să vă plimbați prin niște sate abandonate sau să vizitați câteva zone pline de tradiții, cum ar fi Poiana Negri sau Obârșia Cloșani, plus multe puncte de interes ce includ și case tradiționale din Transilvania sau să prindeți apusul la Gărâna. Mai puteți vedea mănăstirea Sucevița , un tur virtual al castelului Teleky, să intrați în biserica de la Biertan sau să vizitați Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Pentru cei ce încă nu s-au hotărât să facă acest traseu pe jos, e o modalitate mai simplă de a vedea locuri faine din România, direct din fața calculatorului. Și un mijloc eficient de a promova pe plan local și internațional România și cultura noastră diversă.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep