HomeFeaturedFocusVideo: o trecere in revista a exploit-urilor de la Pwn2Own 2023, Toronto

Video: o trecere in revista a exploit-urilor de la Pwn2Own 2023, Toronto

Vă recomand să urmăriți un scurt metraj în care sunt prezentate exploit-urile de la evenimentul Pwn2Own, 2023 de la Toronto.
Vă recomand să urmăriți un scurt metraj în care sunt prezentate exploit-urile de la evenimentul Pwn2Own, 2023 de la Toronto.

Pwn2Own este unul dintre cele mai importante evenimente din zona securității cibernetice, locul unde de obicei apar cele mai interesante exploit-uri care pot să fie folosite pe cele mai răspândite telefoane sau aplicații.

Ediția de toamnă a Pwn2Own a avut loc săptămâna trecută la Toronto și a reunit un număr important de cercetători din domeniul cyber security, veniți să își prezinte descoperirile și să concureze pentru premiile de peste 1 milion USD oferite de organizatori.

În ciuda faptului că au lipsit întrecerile clasice pe Windows/iOS/Safari/Chrome, evenimentul a fost interesant din prisma faptului că au apărut încercări pe zone noi: sisteme de stocare NAS, imprimante, sisteme de supraveghere etc.

În prima zi au fost încercări reușite de ˝spargere˝ pentru Samsung Galaxy S23, Xiaomi 13 Pro, imprimantele Canon imageCLASS MF753Cdw și Lexmark CX331adwe, soluțiile de stocare QNAP TS-464, difuzorul smart Sonos Era 100 și multe altele.

Speram să văd niște materile video mai detaliate despre exploit-uri, în schimb organizatorii oferă doar o scurtă trecere în revistă – detaliile sunt aici:

În final au fost oferiți peste 1 milion USD în premii, pentru 58 de exploit-uri 0-days, toate acestea ajungând la producătorii aparatelor/software-ului și ar trebui să fie reparate în următoarele 90 de zile, după care cercetătorii pot da detalii publice.

Și dacă nu aveți timp să citiți în detaliu ce și cum, puteți să vă uitați rapid la niște YouTube shorts unde sunt prezentate:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep