HomeFeaturedFocusComponentele de pe iPhone 15 Pro Max-ul de 1199 dolari costă 502...

Componentele de pe iPhone 15 Pro Max-ul de 1199 dolari costă 502 dolari

iPhone 15 Pro Max

Cei de la Counterpoint Research a realizat un studiu legat de costul componentelor unui iPhone 15 Pro Max. Așa numitul Bill of Materials (BoM). În urma acestui studiu s-a constatat că toate componentele care intră în alcătuirea unui Pro Max (modelul de 256 GB) îi costă pe cei de la Apple fix 502 dolari. Prețul de vânzare al acestui telefon (pe piața din Statele Unite) este de 1199 dolari.

Desigur că diferența nu rămâne toate în buzunarele celor de la Apple. Mai apar pe parcurs multe cheltuieli logistice (de asamblare, de ambalare, de transport, de vânzare și multe altele). Și totuși profitul realizat din vânzarea fiecărei unități este unul consistent. Nu degeaba Apple este compania care realizează cel mai mare profit de pe piața de smartphone. Și își surclasează categoric rivalii din acest punct de vedere.

Prin comparație, costul componentelor lui iPhone 15 Pro Max este mai mare decât în cazul generației anterioare. Acest cost este cu 37.7 dolari mai mare decât în cazul modelului 14 Pro Max (tot cu 256 GB), care la momentul lansării a fost vândut tot cu 1199 dolari.

Diferența de cost provine, din câte se pare, de la noul chipset A16 Bionic și de la senzorul telephoto de tip periscop. Chipset-ul ridică costul cu 30 de dolari. Mai apare un plus generat de partea de titanium din componența caracasei telefonului. În mod surprinzător, memoria RAM, deși este mai mare (8 GB față de 6 GB), a costat mai puțin.

Mai merită evidențiat faptul că la iPhone 15 Pro Max a crescut ponderea componentelor proprii (self-designed components) la 25% din total.

Mai multe informații găsiți în link-ul sursă.

via Counterpoint

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep