HomeFeaturedFocusUmbla zvonul ca Apple a inteles ca trebuie sa faca software de...

Umbla zvonul ca Apple a inteles ca trebuie sa faca software de calitate

După cel puțin 3 generații de iOS și macOS lansate în pripă și pline de bug-uri, se pare că Apple a înțeles că e momentul să se concentreze pe construirea unui cod mai bun!
După cel puțin 3 generații de iOS și macOS lansate în pripă și pline de bug-uri, se pare că Apple a înțeles că e momentul să se concentreze pe construirea unui cod mai bun!

Dacă sunteți utilizatori de iOS sau macOS sigur vă aduceți aminte de tot caruselul de lansări și patch-ui la patch-uri cu care Apple ne-a obișnuit în ultimele 3 lansări de iOS pentru simplul fapt că nu sunt în stare să își testeze cum trebuie codul.

Situația asta pare că a ajuns (într-un final!) și la urechile șefilor Apple care au decis să oprească (pentru moment) dezvoltarea viitoarelor versiuni de iOS/macOS și să se concentreze pe repararea lor. Zvonul Bloomberg zice că după ce versiunile iOS 18, macOS 15 și iPadOS 18 au trecut de prima fază (M1) unde s-au descoperit o grămadă de probleme, a venit decizia de blocare a dezvoltării viitoare până când toate bug-urile descoperite vor fi remediate. Asta înseamnă că e posibil ca viitoarele versiuni de iOS/macOS/iPadOS să fie întârziate, dacă situația se dovedește a fi mai rea decât se atincipase – Bloomberg zice că ˝atunci când 10000 de oameni scriu cod care strică sistemul de operare, atunci e o problemă mare˝.

Doar că mișcarea nu rezolvă nimic pentru versiunile actuale – gândiți-vă că pe iOS 17 am avut deja 5 update-uri în mai puțin de 2 luni și problemele încă persistă. Singura parte bună este că măcar viitoarele versiuni au șanse să iasă mai bine …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Ce probleme majore ai avut? Toate bugurile mici au fost rezolvate relativ rapid, iOS 17 merge blană, macOS Sonoma merge blană (mă seacă aia cu clickul pe desktop ca să apară widgeturile), iPadOS 17 merge blană.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep