HomeCloud & MobilityDatorita AI-ului avem noua melodie "Now and Then" a formatiei "The Beatles"

Datorita AI-ului avem noua melodie “Now and Then” a formatiei “The Beatles”

Ieri a fost lansată ultima melodie ˝The Beatles˝, cu numele ˝Now and Then˝ și creată cu ajutorul AI-ului și a muncii lui Paul McCartney și Ringo Starr. Poate fi ascultată pe majoritatea platformelor de streaming, inclusiv pe YouTube.

Povestea noii melodii e interesantă din prisma faptului că la mijlocul anilor 1990,  McCartney, George Harrison și Starr au mai avut o tentativă să recreeze această înregistrare, doar că din cauza calității foarte slabe a sunetului și a lipsei instrumentelor necesare separării vocii lui Lennon de fundalul care se auzea prea tare, efortul nu a dus la nimic concret.

Aproape 30 de ani mai târziu, a venit AI-ul, care a putut să separe (și la o calitate chiar bună) vocea lui John Lennon și a permis membrilor rămași din trupa The Beatles să înregistreze melodia la o calitate destul de ok.

iar acest lucru se datorează în mare parte muncii lui Peter Jackson pentru documentarul ˝Get Back˝ce a dus la crearea unui algoritm care a permis extragerea informațiilor necesare din orice fel de înregistrare audio, cu ajutorul AI-ului, evident. Moment în care McCartney și Starr au văzut o oportunitate pe care meritau să o exploreze. Cu bass-ul lui McCartney și tobele lui Starr plus vocea lui Lennon, a ieșit ˝Now and Then˝.

Mie îmi place.

Și m-am uitat și la documentarul despre cum a fost făcută melodia ˝Now and Then˝, pe care vă recomand să îl urmăriți și voi.

E o pagină de istorie readusă în actualitate.

Dar dincolo de asta folosirea AI-ului cu succes la recrearea unei piese a unei formații celebre va deschide porți interesante și pentru alte piese, înregistrate cu mult timp în urmă, dar a căror calitate are de suferit. Îmbunătățirea lor ar produce chestii interesante și ne arată că AI-ul poate fi folosit și în direcții bune, în care toată lumea are de câștigat.

Ce părere aveți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep