HomeMobileAndroidGlance App Widget Error: există de câteva zile, doar cu rezolvare parțială

Glance App Widget Error: există de câteva zile, doar cu rezolvare parțială

Aplicația Google Glance pentru Android a început să genereze erori de tipul App Widget Error. Îți spun ce poți face ca să rezolvi problema!
Aplicația Google Glance pentru Android a început să genereze erori de tipul App Widget Error. Îți spun ce poți face ca să rezolvi problema!

De câteva zile am văzut că aplicația Google Glance pentru Android a început să nu mai funcționeze pe Zenfone 10. Problema se manifestă sub forma unui mesaj de eroare de genul ˝Glance App Widget Error˝, fără posibilitatea de a deschide clientul de vreme, calendarul sau celelalte aplicații ce ar trebui să afișeze informații aici.

Am citit că problema e răspândită iar Google nu poate oferi încă o soluție 100% funcțională (e posibil ca nici măcar să nu fi început investigația). Așa că toți cei ce folosesc Google Glance pentru afișarea dinamică a informațiilor importante pe homescreen-ul Android vor fi nevoiți ori să renunțe la aplicație ori să se ˝chinuie˝ cu soluții ce funcționează doar parțial.

Pentru mine au funcționat două chestii.

  • Ștergerea și readăugarea widget-ului pe homescreen pare să rezolve problema pentru câteva minute/ore. Nu am putut detecta un scenariu în care să reproduc constant problema. După ștergere/readucere merge o bucată după care mesajul reapare.
  • Schimbarea modului de afișare a transparenței – asta mie mi-a funcționat doar parțial, iar după ce eroarea a dispărut, situația nu a stat așa decât câteva minute/ore. Puteți încerca să țineți apăsat pe widget, apoi selectați pixul și din fereastra de selecție alegeți să folosiți afișarea semitransparentă sau una personalizată.

Pentru că Google nu pare să reacționeze încă, vă recomand să mergeți pe forumul lor (aici) și să postați și voi problema. Poate că dacă vor fi cât mai mulți utilizatori care să spună că au dificultăți în a folosi widget-ul, o să se miște și vor veni cu o soluție. Sau să renunțați la Google Glance.

Din păcate, asta e încă o problemă care afectează direct aplicațiile Google, după cea legată de upgrade-ul la Android 14. Și aproape similar, Google pare că nu face nimic – problema e cunoscută de cel puțin o săptămână, fără nicio rezolvare 100% funcțională.

Ca să știți …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Buna, la mine și la persoanele aproapiate cu aceeași problema am rezolvat cu un simplu update la aplicația google apoi cu un update la widgetul care era pus pe ecran. In cazul majorității era weather.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep