HomeFeaturedFocusiQOO 12 și 12 Pro au fost prezentate oficial

iQOO 12 și 12 Pro au fost prezentate oficial

iQOO 12
iQOO 12 (stânga) si iQOO 12 Pro (dreapta)

Cei de la Vivo au prezentat oficial cele două telefoane de top iQOO 12 și 12 Pro. Două terminale cu specificații de top, care ar putea foarte bine să fie numite flagship killers. Cele două telefoane seamănă destul de mult la nivel de specificații tehnice și sunt greu de deosebit din punct de vedere tehnic. Pro-ul este ceva mai curbat, atât în față, la ecran, cât și pe partea din spate.

Ambele dispozitive sunt echipate cu chipset-ul de top Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm. Diferă puțin la nivel de combinații de memorii, dar ambele au echipări de top. Cele două au aceleași opțiuni de stocare internă de 256 GB, 512 GB și 1 TB. Modelul standard are 12 GB de memorie RAM la prima opțiune și 16 GB la celelalte două. Pro-ul vine doar cu posibilitatea de 16 GB de memorie RAM la toate cele trei capacități de memorie internă. Se vede foarte clar încă de aici că focusul rămâne pe performanțele de gaming. Cu toate acestea nu există slot pentru card microSD.

Sistemul de operare este un Android 14 cu interfața Funtouch 14 (pentru piețele internaționale).

Prima diferență apare la nivel de display. Ambele telefoane din seria iQOO 12 au un ecran AMOLED cu diagonală de 6.78 inchi, rată de refresh de 144 Hz, suport pentru HDR10+ și luminozitate de top de 3000 niți. Diferă doar rezoluția. Modelul standard vine cu 2800 x 1260 pixeli, Pro-ul urcă la un QHD+ (3200 x 1440 pixeli).

Marginile ecranului par a fi curbate la modelul Pro, camera selfie cu senzor de 16 MP este integrată într-un orificiu central, iar cititorul de amprentă digitală este integrat sub display. Totuși, modelul Pro vine și cu o certificare IP68 pentru rezistență la praf și apă.

Sistemul foto de pe spate este identic la cele două modele. Senzorul principal are o rezoluție de 50 MP. Este ajutat de un ultrawide de 50 MP și de un telephoto de tip periscop, cu senzor de 64 MP, capabil de un zoom optic 3x.

Mai avem o diferență la nivel de acumulator. iQOO 12 are o baterie de 4880 mAh, Pro-ul are o capacitate de 5100 mAh. Viteza de încărcare este aceeași, de 120W. Dar doar Pro-ul pare să ofere și suport pentru încărcare wireless (50W).

Prețurile de vânzare (deocamdată valabile pentru piața din China) pleacă de la aproximativ 640 euro și ajung până la 770 euro pentru modelul Pro. iQOO 12 pornește de la 515 euro și ajunge până la 605 euro. Ambele telefoane se vând deocamdată în China, de pe 14 noiembrie. Vor fi disponibile și la nivel global, fără detalii clare despre Europa la acest moment. Oricum, generația anterioară a fost accesibilă și din România, pe canale mai puțin oficiale. Așa că putem presupune că va fi la fel și acum.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep