HomeFeaturedFocusMediaTek Dimensity 9300 a fost prezentat oficial

MediaTek Dimensity 9300 a fost prezentat oficial

Dimensity 9300

Cei de la MediaTek au prezentat oficial publicului noul lor chipset de top, modelul Dimensity 9300. Cu el vor fi echipate majoritatea flagship-urilor producătorilor chinezi. Este alternativa ceva mai accesibilă pentru Snapdragon 8 Gen 3-ul celor de la Qualcomm, deși se laudă că ar fi mai puternic.

Noul chipset este construit pe noile procese de 4nm+ ale celor de la TSMC. Promite performanțe cu 40% mai bune decât generația anterioară, asta cu un consum de energie cu 33% mai mic. Procesorul are o arhitectură octa-core, cu un nucleu de top Cortex-X4 tactat la 3.25 GHz, trei nuclee Cortex-X4 cu frecvență de tact de 2.85. Ultimele patru nuclee, cele eficiente, sunt Cortex-A720, tactate la 2.0 GHz.

Procesorul noului chipset Dimensity 9300 este acompaniat de un GPU cu 12 nuclee Immortalis-G720 MC13 GPU, care promite performanțe grafice cu 46% mai bune decât la generația anterioară, cu un consum de energie cu 40% mai mic.

În ceea ce privește comparația cu Snapdragon 8 Gen 3, dar și cu generația anterioară Dimensity 9200, este foarte util tabelul realizat de către cei de la GSM Arena.

Alte detalii tehnice despre noul chipset de la MediaTek găsiți în infograficul de mai jos, dar și în link-ul sursă.

Noul chipset ar trebui să debuteze chiar mâine, în noile telefoane Vivo X100.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep