HomeFeaturedFocusDupa cum ma asteptam, Apple blocheaza iMessage pe Beeper Mini

Dupa cum ma asteptam, Apple blocheaza iMessage pe Beeper Mini

După anunțul Beeper Mini că a găsit un exploit prin care poate oferi servicii iMessage pe Android, spuneam că mă aștept ca Apple să intervină rapid și să blocheze accesul aplicației pe propriile server-e, lucru care s-a și întâmplat. Și deloc întâmplător motivul invocat de Apple – securitatea utilizatorilor Apple – nu poate fi contestat, deși s-ar putea să nu fie 100% adevărat.

Nu a durat mult până când utilizatorii Beeper Mini s-au trezit în situația în care nu au mai putut folosi iMessage pentru că Apple a intervenit și a blocat accesul: ¨am luat măsuri ca să blocăm exploit-urile ce folosesc conturi false pentru accesul la iMessage și am făcut asta pentru a ne proteja utilizatorii¨.

Și cu asta e clară poziția Apple: vreți serviciile noastre, ne cumpărați produsele nu apelați la soluții false și exploit-uri. E fix politica oficială și decizia pe care o așteptam, nimic nou sub soare.

Pe de altă parte, dezvoltatorii Beeper Mini spun că eforturile lor de a oferi servicii publice (codul sursă e open source) pentru interconectivitate vor continua. În ciuda faptului că Apple tocmai ce a scăpat în UE de necesitatea de a oferi interconectivitate pentru iMessage, rămânând sub presiunea de a integra RCS-ul.

E corectă atitudinea lor? Aș zice că da, atâta vreme cât nu se dovedește că se folosesc de poziția de monopol pentru a schimba regulile pieței.

via tv

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep