HomeMobileAndroidiMessage merge pe Android prin Beeper Mini

iMessage merge pe Android prin Beeper Mini

Cea mai interesantă știre a zilei (după lansarea teaser-ului de GTA VI) e fără îndoială anunțul că utilizatorii de Android pot folosi iMessage datorită aplicației Beeper Mini. Asta până când Apple se prinde ce și cum și o va bloca.

Pe scurt lucrurile stau așa: un elev a descoperit cum funcționează iMessage și a făcut un script Python cu care i-a convins pe dezvoltatorii Beeper Mini să îl angajeze și apoi și-a pus cunoștințele la lucru și a implementat suportul Apple iMessage în acest client de chat. Din câte am citit, experiența iMessage e completă ceea ce face lucrurile și mai interesante. Inițial Beeper Mini funcționa într-un mod … de emulare, în care iMessage era posibil datorită unui mac dintr-o fermă de server-e să primească mesajele și apoi să le retransmită.

În noua implementare comunicarea e directă și nici măcar nu e nevoie de contul Apple ID, numărul de telefon fiind suficient, conexiunea fiind făcută direct pe server-ele Apple, fără nicio aplicație sau serviciu terț. În felul acesta API-urile sunt accesate direct și toată funcționalitatea este expusă direct clientului Beeper Mini.

Mai mult, dacă cineva e interesat să vadă ce și cum, poate accesa codul pyPush de pe GitHub ca să se convingă că lucrurile funcționează. Prin faptul că oferă informația public, dezvoltatorii Beeper Mini speră să păstreze încrederea utilizatorilor și chiar să își crească baza de abonați – aplicația nu e gratuită decât pentru primele 7 zile, pe urmă devine pe bani – dar e doar 2 USD/lună.

Sunt curios cum o să reacționeze Apple: sunt șanse mari să blocheze accesul, dar treaba asta ar putea să afecteze și iPhone-urile mai vechi. Mai tare m-ar surprinde dacă nu ar face nimic și ar lăsa soluția activă, cel puțin pentru moment, până vor găsi un element suplimentar de protecție, care însă să poată fi aplicat și pe aparatele Apple mai vechi.

Până atunci, folosiți Beeper Mini dacă vreți să vedeți ce și cum stă treaba cu iMessage.

via 9to5mac și Beeper

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep