HomeMobileAndroidIn Android 15 o sa vedem si care e starea bateriei

In Android 15 o sa vedem si care e starea bateriei

Știm de mult că Apple copiază Google și aceștia din urmă se inspiră din iOS atunci când sunt forțați de piață sau când le convine, așa că nu mă miră să citesc că în Android 15 o apară informații despre starea bateriei, chestie ce ne va ajuta să ne dăm seama mai ușor când e momentul propice să înlocuim bateria. Mai ales pentru acei utilizatori care își păstrează telefonul Android mai mult de 2 ani.

Via AndroidAuthority aflăm că în cea mai nouă versiune de Android 14 pentru Pixel sunt introduse niște detalii preliminare despre starea bateriei. În Settings/About phone apare un nou tab denumit Battery information în care apar informații despre data în care bateria a fost produsă și numărul de încărcări.

Și e posibil ca prin noul API să mai fie extrase și detalii despre momentul primei folosiri sau nivelul de încărcare maxim, cea din urmă informație arătând (la fel ca pe iOS) care e stadiul capacității bateriei. Practic, valori care sunt mai mici de 75% ar trebui să fie semnalul că bateria ar trebui încărcată, ea neputând să mai ofere 100% din capacitatea inițială. Doar că acum aceste detalii nu apar – cel mai probabil că în viitoarele update-uri treaba asta se va schimba.

Cei ce s-au uitat în SDK au descoperit că deja sunt incluse texte descriptive pentru viitoarele câmpuri ce vor fi afișate în această pagină și acestea sunt legate de capacitatea declarată a bateriei și cea curentă. Ce mi se pare util este că Google a decis să aducă și niște informații despre tipul bateriei: UNSUPPORTED – adică bateria nu e recunoscută, probabil din cauză că e produsă de terți, ORIGINAL – bateria e cea originală sau REPLACED – a fost înlocuită.

Cred că detaliile acestea despre baterie vor fi foarte utile pentru cei ce cumpără aparate folosite, atâta doar că mai e de așteptat până această funcționalitate va ajunge pe Android-ul de rând.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep