HomeMobileAndroidPixie s-ar putea sa fie viitorul asistent AI de pe gadgeturile Google...

Pixie s-ar putea sa fie viitorul asistent AI de pe gadgeturile Google Pixel

Se pare că Google a decis să schimbe Google Assistant cu Pixie, un AI care va funcționa exclusiv pe aparatele Pixel.
Se pare că Google a decis să schimbe Google Assistant cu Pixie, un AI care va funcționa exclusiv pe aparatele Pixel.

După ce ani de zile Google Assistant a fost de departe cel mai bun asistent pentru smartphone-uri, se pare că o să vedem cum Google schimbă puțin lucrurile și va introduce Pixie, un AI avansat, dar limitat doar pe aparatele Pixel. Mai mult, Pixie va putea funcționa fără să fie nevoie de conectarea la Internet, toate modelele LLM funcționând local datorită Gemini Nano (da versiunea mai limitată a AI-ului Gemini pe care Google l-a prezentat cu surle și trâmbițe și care în final s-a dovedit a fi, DIN NOU, o minciună).

Deja știm că Gemini pe Pixel-uri poate să extragă un sumar din înregistrările audio sau să creeze răspunsuri personalizate pentru mesajele primite, ambele opțiuni funcționând pe smartphone (exclusiv datorită Google Tensor), fără să fie nevoie de accesul la Internet, după cum am spus.

Totodată, Pixie va fi capabil să urmărească activitatea de pe smartphone pentru a deveni mai ˝deștept˝ și va putea face corelații între datele din Maps (tot stocate local) și cele din GMAIL pentru a putea oferi o experiență cât mai personalizată.

Poate de asta și Samsung a anunțat că va începe să lucreze la propriul AI, ca să nu rămână în urmă față de Google cu ale sale Pixel-uri, deși la cum arată astea din urmă nu cred că introducerea AI-ului ar putea să genereze mari vânzări.

Atâta doar că lumea modernă e ahtiată după imagine și oamenii fac aproape orice ca să fie percepuți mai bine de către ceilalți, motiv pentru care minciunile promovate cu ajutorul AI-ului, care transformă poze banale în capodoperă și înfrumusețează orice chip sau imagine, încep să prindă. Și atunci e posibil ca Google să aibă câștig de cauză.

O să vedem în 2024.

via theinfo și aa

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep