HomeFeaturedFocusPiața de telefoane premium a crescut în 2023

Piața de telefoane premium a crescut în 2023

telefoane premium

Cei de la Counterpoint au realizat un studiu legat de evoluția pieței de telefoane smart premium pentru anul care tocmai s-a încheiat. Prin telefoane premium se înțeleg cele care au un preț de vânzare mai mare de 600 dolari. Se pare că lumea pare tot mai dispusă să cheltuiască mult pe un astfel de produs, astfel că vânzările au crescut în 2023.

Chiar dacă nu este o creștere spectaculoasă (aproximativ 6% față de 2022), se continuă un trend crescător care durează. Trebuie avut în vedere că oamenii sunt dispuși să plătească mai mult pentru un telefon, cu scopul de a-l păstra pentru un timp mai îndelungat.

Mai este aici de făcut o paranteză. Scurtă, dar foarte importantă. Creșterea prețului unui telefon nu înseamnă obligatoriu și că acest telefon este mai bun. Creșterea prețului nu garantează și o creștere a calității. Sunt convins că avem telefoane care au depășit bariera de 600 dolari și care numai premium nu sunt. Dar cumva trebuia făcută o departajare și prețul este un factor important în această ecuație.

De altfel, analiștii celor de la Counterpoint au și arătat că procentul telefoanelor premium (mai scumpe de 600 dolari) din totalul telefoanelor smart a ajuns acum la 24%.

Cum era de așteptat, Europa de Vest, America de Nord, unele țări din Orientul Mijlociu și chiar și China au contribuit decisiv la această creștere.

În ceea ce privește distribuția în funcție de producători, Apple domină categoric. Este, până la urmă, singurul producător care are doar telefoane premium, conform Counterpoint. Chiar dacă au mai pierdut din tracțiune față de 2022, încă domină autoritar.

via Counterpoint

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep