HomeFeaturedFocusPentru pasionati: cum iti faci propriul Nintendo ...Playstation

Pentru pasionati: cum iti faci propriul Nintendo …Playstation

Am văzut un material video în care un pasionat își face propriul Nintendo Playstation folosind componente vechi.

Cred că printre voi se numără și pasionați care își mai aduc aminte (probabil cu nostalgie) primele momente în care au interacționat cu un PC sau cu o consolă. Pentru mine ideea de consolă a plecat de prin anii ’86 când am văzut primele jocuri video pe televizoarele Olt și de atunci m-a pasionat mereu ideea asta: cum să îți faci/modific sistemele ca să facă și alte lucruri. De asta o vreme am pus constant versiuni custom de firmware pe HTC-uri și Samsung-uri până când procesul a devenit prea greu de urmărit (în special vizavi de restaurarea setărilor și a conturilor/fișierelor) și am renunțat.

Dar de fiecare dată când descopăr materiale în care alții ne arată cum se fac astfel de lucruri, le deschid și mă informez. Așa am ajuns să văd pe Twitter un link către materialul video de mai jos unde James (de pe canalul James Channel) modifică (proces denumit și modding) o carcasă de Nintendo ca să pună în ea componentele de Playstation.

Pentru cine nu știe, Nintendo era în anii ’80-’90 cam ceea ce este Sony acum în zona consolelor.

Puteți vedea aici despre ce e vorba:

Dincolo de faptul că se poate, există foarte puțină utilitate a proiectului pentru publicul larg. Dar dacă sunteți pasionați de astfel de chestii, s-ar putea să vă tenteze să vă faceți și voi așa ceva. Știu oameni care se întâlnesc periodic în eveniment de tip oldies, unde se joacă cu astfel de gadget-uri.

Revenind ma la materialul video, intervențiile par brutale, însă rezultatul final nu arată deloc rău.

Iar dacă ideea vi se pare faină, atunci aruncați un ochi și pe celelalte materiale video de pe canal unde sunt detaliate și alte proiecte similare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep