HomeFeaturedFocusApple ar putea fi amendata de Uniunea Europeană cu 500 milioane euro

Apple ar putea fi amendata de Uniunea Europeană cu 500 milioane euro

Apple

Cei de la Apple riscă o nouă sancțiune financiară, una destul de consistentă. Comisia Europeană, un organism abilitat să aplice asemenea sancțiuni ar putea aplica o amendă de nu mai puțin de 500 de milioane de euro. Gestul vine ca urmare a unei acțiuni/plângeri declanșate de Spotify tocmai în 2019. Compania suedeză de streaming audio i-a acuzat pe cei din Cupertino că favorizează propriul serviciu de streaming de muzică în magazinul lor de aplicații.

Mai exact, cei de la Spotify plătesc 30% din valoarea tranzacțiilor derulate prin App Store către Apple. Adică 3 dolari la fiecare abonament Premium de 10 dolari. Pe de o parte, pare ciudat că secțiunea de aplicații gratuite din App Store, nu este deloc gratuită pentru cei care publică aplicațiile. Ba din contră, se vede mai sus puțin că cei de la Apple sunt chiar lacomi cu aceste procente.

Pe de altă parte ar părea ciudat și pentru Apple să își taxeze propriul serviciu de streaming de muzică cu aceleași costuri. Oricum ar fi, banii ar rămâne în aceeași companie. În același timp este destul de evident că asistăm la o competiție nedreaptă între Spotify și Apple Music.

Deocamdată avem un nou front deschis într-o bătălie mai veche dintre Apple și Spotify. Și s-ar putea ca sancțiunea să fie aplicată, poate într-un cuantum mai mic. Până la urmă ar fi o sancțiune a Comisiei Europene, care ar face puțină dreptate unei companii europene, într-o luptă cu o companie americană, care nu joacă tot timpul tocmai cinstit.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep