HomeMobileAndroidGoogle incepe sa adauge elemente generative AI in Maps

Google incepe sa adauge elemente generative AI in Maps

Într-un anunț făcut pe blog-ul Google am văzut că în curând o să vedem elemente generative AI Google Maps.
Într-un anunț făcut pe blog-ul Google am văzut că în curând o să vedem elemente generative AI Google Maps.

Google a decis că trebuie să înceapă să ne bombardeze cu elemente generative AI și a ales să facă asta prima dată cu aplicația Maps. Pentru început doar în SUA și doar pentru câțiva membri Local Guides, va fi posibil să folosim opțiunile de recunoaștere a vocii și să spunem aplicației să găsească locuri interesante – puncte de interes, restaurante etc.

Să fiu mai exact: o să fie posibil să ceri aplicației Maps să îți găsească ceva – să zicem un restaurant care să arate într-un anume fel, să aibă un anumit timp de mâncare, o notă peste X, disponibilitate pentru un anume interval orar etc. LLM-ul Google va analiza informația și va căuta în toată baza de date Maps și va extrage informația dorită.

Nu pare să fie nimic complicat și Google spune că ar trebui să funcționeze fără nicio problemă, indiferent de cât de multe și cât de detaliate vor fi cerințele. Un exemplu oferit de Google aici ne detaliază găsirea rapidă a unor locuri cu specific vintage în San Francisco. Aplicația se uită în descrierile asociate locurilor din jur, analizează pozele puse de utilizatori, notele date și chiar review-urile pentru ca apoi să ofere o soluție, cu recomandări organizate pe categorii, cu tot cu poze asociate.

Mai mult, modelul este conversațional și va fi posibil să se extragă informații suplimentare prin întrebări ulterioare, parametrii inițiali fiind păstrați până la încheierea interacțiunii.

Nu e așa că pare o chestie normală? Cum adică, Google nu avea așa ceva în Maps? Nu, nu chiar. Însă va veni în perioada următoare. Stați cu ochii pe aplicație ca să vedeți ce și cum, deși cred că va mai dura ceva până o să ajungă și în România.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep