HomeFeaturedFocusXiaomi 14 Ultra a fost lansat oficial

Xiaomi 14 Ultra a fost lansat oficial

Xiaomi 14 Ultra

Deocamdată este vorba despre lansarea pentru piața din China. Dar știm deja că Xiaomi 14 Ultra va fi disponibil la nivel global și va veni și în Europa. Telefonul va avea parte de lansarea globală în cadrul MWC-ului de la Barcelona, pe 25 februarie. Acum avem specificațiile tehnice, atunci vom avea și prețurile de vânzare pentru Europa și chiar și pentru România. Și vă previn că nu vor fi mici!

Telefonul are un ecran LTPO AMOLED de 6.73 inchi, cu rezoluție de 1440 x 3200 pixeli, rată de refresh de 120 Hz și o luminozitate de top de 3000 niți. Ecranul este All Around Liquid, adică are marginile ușor rotunjite în zona colțurilor. Și este protejat cu o sticlă specială numită Shield Glass. Cititorul de amprentă digitală este integrat sub ecran, iar o cameră foto selfie cu senzor de 32 MP este ascunsă într-un orificiu central.

La interior, Xiaomi 14 Ultra se bazează pe cel mai puternic chipset al momentului pentru Androide. Un Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm. Memoria RAM poate ajunge la 16 GB, iar capacitatea internă de stocare poate urca până la 1 TB. Sistemul de operare este un Android 14, cu interfața proprietară peste el. Autonomia va fi asigurată de un acumulator cu capacitatea de 5300 mAh, care se va putea încărca cu 90W. Există și suport pentru încărcarea wireless de 80W.

Sistemul foto de pe spate este elementul pe care se focusează cel mai mult comunicarea companiei. Este un sistem compus din patru camere, toate cu rezoluÈ›ie de 50 MP. Senzorul principal este un Sony LYT-900 (f/1.6 or f/4.0, 23mm wide, 1.0″-type, 1.6µm, multi-directional PDAF, Laser AF, OIS). Este ajutat de un ultrawide (f/1.8, 12mm, 122Ëš, 1/2.51″, Dual-Pixel PDAF). Urmează un telephoto de tip periscop (f/2.5, 120mm, 1/2.51″, Dual-Pixel PDAF (30cm – ∞), OIS, 5x optical zoom) È™i încă un telephoto standard (50 MP, f/1.8, 75mm, 1/2.51″, Dual-Pixel PDAF (10cm – ∞), OIS, 3.2x optical zoom). Ultimele două camere mizează pe un senzor Sony IMX858. Avem chiar È™i un al cincelea senzor pe spate unul de tip TOF 3D, pentru măsurarea distanÈ›elor. Sistemul foto a fost dezvoltat în colaborare cu Leica.

Xiaomi 14 Ultra vine în patru variante de culoare. Variantele de culoare albă și neagră vin cu un spate din piele ecologică. A treia variantă, cea albastră este numită Dragon Crystal și are pe spate cel mai probabil o ceramică specială. În fine, varianta de top este cea Titanium, care înlocuiește aluminiul cu materialul mult mai rezistent.

Prețurile de vânzare le vom discuta în momentul în care telefonul este lansat în Europa.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep