HomeMobileAndroidÎn Windows 11 puteți folosi în apelurile video camera de pe Android!

În Windows 11 puteți folosi în apelurile video camera de pe Android!

După ce a renunțat la rularea de aplicații Android sub Windows, Microsoft a decis că va oferi utilizatorilor opțiunea de a utiliza camerele de pe smartphone în apelurile din Windows.
După ce a renunțat la rularea de aplicații Android sub Windows, Microsoft a decis că va oferi utilizatorilor opțiunea de a utiliza camerele de pe smartphone în apelurile din Windows.

La fel cum Apple permite să se preia fluxul video de pe iPhone/iPad în aplicațiile din macOS și Microsoft a venit să spună … ˝putem și noi!˝. Adică va permite conectarea wireless a unui smartphone Android pe Windows 11 și să adauge fluxul video în aplicațiile de Windows.

Până acum opțiunea asta a fost disponibilă în versiunile Windows 11 de test din toate canalele Windows Insider. Singurele două cerințe sunt ca pe Android să aibă aplicația Link to Windows în versiunea 1.24012 sau mai nouă și apoi să activați facilitatea din Settings > Bluetooth & devices > Mobile devices alegând “Manage devices” pentru a permite accesul pe telefonul Android.

Mă aștept ca în scurt timp să vedem opțiunea în versiunea publică de Windows 11 pentru că în realitate e un mare plus: camerele de pe smartphone-urile moderne sunt net superioare majorității celor pe care le găsiți pe laptop-urile Windows, iar folosirea ei în aplicații din Windows 11 fără să folosiți un fir sau aplicații speciale (cu tot cu opțiunea de adăugare de filtre), e o treabă excelentă.

Pentru moment doar dispozitivele Android pot fi legate așa de Windows, însă nu m-ar mira ca la un moment dat să văd că și dispozitivele iOS vor putea fi folosite. E o doar o chestiune de timp.

Dacă aveți Windows 11 Insider Preview instalat, puteți deja să verificați funcționalitatea. E simplu de conectat.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep