HomeMobileAndroidFuncțiile AI din Google Photos pot fi folosite (puțin!) de oricine, gratuit!

Funcțiile AI din Google Photos pot fi folosite (puțin!) de oricine, gratuit!

Opțiunile de editare foto cu AI din Google Photos, exclusive utilizatorilor de Pixel și cel ce plăteau abonament, sunt acum disponibile gratuit tuturor - Android și iOS.
Opțiunile de editare foto cu AI din Google Photos, exclusive utilizatorilor de Pixel și cel ce plăteau abonament, sunt acum disponibile gratuit tuturor – Android și iOS.

Google a anunțat ieri că funcțiile de editare cu AI din Google Photos, disponibile inițial doar utilizatorilor de telefoane Pixel și apoi celor ce plăteau abonament, sunt acum gratuite și pentru ceilalți utilizatori, indiferent dacă sunt pe Android sau iOS. Începând cu 15 mai, toți utilizatorii Google Photos vor putea folosi Magic Editor cu AI pentru a edita profesionist pozele făcute cu telefonul.

Există însă o limitare în zona de utilizare gratuită: maxim 10 poze finalizate. După asta va fi nevoie de abonament, moment în care intră în zona de utilizare nelimitată.

Interesant este însă că opțiunile Magic Eraser (cu care scoți chestii nedorite din poze) și Photo Unblur (încearcă focalizarea în poză) vor fi disponibile gratuit, pentru utilizare nelimitată de către oricine. Probabil pentru că Google are încă nevoie de persoane care să antreneze AI-ul pe zona asta.

Iar restul chestiilor din Photos ce foloseau AI generativ venite pe Pixel 8, cum ar fi Best Take sau Audio Magic Eraser vor rămâne apanajul exclusiv al celor ce au un smartphone Pixel.

Și mai există o limitare: specificațiile minime pe care trebuie să le aibă smartphone-ul ca să poată folosi aceste funcții AI – vorbim de cip pe 64 de biți, 4GB RAM și cel puțin Android 8 sau iOS 15. Sunt specificații relaxate, ceea ce înseamnă că majoritatea utilizatorilor nu vor avea probleme.

Asta înseamnă că puteți să dați iama prin colecția de poze și să începeți să le editați, cel puțin pentru ștergerea chestiilor care vă deranjează. Și dacă nu ați renunțat la pozele defocalizate, puteți încerca Unblur să vedeți dacă iese ceva. Dar după 15 mai …

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep