HomeFeaturedFocusGoogle acceptă să șteargă datele utilizatorilor înregistrate când foloseau Chrome Incognito!

Google acceptă să șteargă datele utilizatorilor înregistrate când foloseau Chrome Incognito!

În urma procesului din SUA, Google a acceptat să șteargă datele utilizatorilor, înregistrate când aceștia foloseau Chrome în modul Incognito!
În urma procesului din SUA, Google a acceptat să șteargă datele utilizatorilor, înregistrate când aceștia foloseau Chrome în modul Incognito!

În urmă cu mulți ani vă spuneam să nu mai credeți minciunile Google și să evitați să folosiți Chrome Incognito pentru că în realitate tot sunteți urmăriți. În 2020, a pornit un proces ce urmărea să tragă Google la răspundere tocmai pentru faptul că a mințit și că în realitate modul Incognito nu era chiar așa de privat cum a lăsat Google să se înțeleagă, pentru că utilizatorii erau de fapt monitorizați la fel de puternic. Ca urmare a procesului, în luna decembrie 2023 Google a anunțat că vrea să rezolve cât mai repede problema și acum vrea să șteargă ‘miliarde de înregistrări cu datele utilizatorilor’ colectate când aceștia foloseau Chrome Incognito.

Printre datele care vor fi șterse se numără adresele IP, identificatorii User-Agent, adresele web al site-urilor vizitate plus informațiile din header-ul X-Client-Data care oferea detalii despre versiunea de browser folosită etc.

Tot în urma procesului, Google e oblicagtă să blocheze cookie-urile terțe din Chrome atunci când e activat modul Incognito, pe o durată de 5 ani – bine, Google a vrut să fie proactivă și a anunțat că până la finalul anului va renunța complet la urmărirea prin cookie-uri, semn că a găsit altă modalitate de a monitoriza utilizatorii. Totodată, de la 1 ianuarie 2024, detaliile despre modul Incognito din Chrome au fost modificate în așa fel încât să nu mai fie o minciună gogonată, așa cum au spus chiar și angajații Google care au fost citați în proces.

Doar că toate astea se întâmplă în SUA, pentru utilizatorii care pot beneficia de rezultatul procesului intentat Google. Nu e încă foarte clar dacă și cei din afara SUA vor putea să își mai ‘curețe cazierul Google’ odată cu închiderea procesului.

Oricum, e bine de știut că din când în când și Google mai e trasă de mâneca, așa discret, să nu pară chiar că lucrează mână în mână cu guvernul SUA în ceea ce privește monitorizarea utilizatorilor de internet …

via Forbes

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep