HomeFeaturedFocusMicrosoft viseaza: Snapdragon X Elite va surclasa Apple Silicon M3

Microsoft viseaza: Snapdragon X Elite va surclasa Apple Silicon M3

Microsoft ne spune că viitoarele laptop-uri cu ARM ce folosesc Snapdragon X Elite vor fi mai rapide/eficiente decât MacBook Air cu Apple Silicon M3.
Microsoft ne spune că viitoarele laptop-uri cu ARM ce folosesc Snapdragon X Elite vor fi mai rapide/eficiente decât MacBook Air cu Apple Silicon M3.

E ceva vreme de când am renunțat să mai cred poveștile Microsoft legate de dispozitivele hardware, așa că sunt sceptic vizavi de afirmația că viitoarele laptop-uri/PC-uri cu procesoare ARM Snapdragon X Elite vor fi mai rapide/eficiente decât soluțiile MacBook Air cu Apple Silicon M3. Asta pentru că de-a lungul timpului am tot auzit cum soluțiile hardware Microsoft vor rupe gura târgului (unele chiar au fost aproape de asta) dar în realitate nu au livrat ceea ce trebuie.

Așa stă treaba și acum: am tot citit că viitoarele soluții Windows pe ARM, cu Snapdragon X Elite vor oferi performanță foarte bună și împreună cu Windows (11) on ARM vor putea să fie o alternativă eficientă pentru MacBook Air cu M3. Pe 20 mai o să asistăm la prezentarea următoarei generații de PC-uri Windows, unde subiectul principal pare să fie Snapdragon X Elite.

Conform unor documente interne Microsoft (la care au avut acces diverși) și a demo-urilor de la conferința Qualcomm, noile sisteme cu procesoare Snapdragon X Elite vor fi mai rapide decât soluțiile Apple Silicon M3, atât în ceea ce privește CPU-ul, partea de AI și chiar emularea aplicațiilor x32/x64 în Windows on ARM și vor oferi o experiență mai bună decât a Apple pe Rosetta 2. Și datorită acestui lucru Microsoft va aduce modele Surface Pro 10 și Surface Laptop 6 cu Snapdragon X Elite în locul celor cu Intel.

Bineînțeles, astea vor fi soluția optimă de a folosi AI Copilot, mult mai eficient decât în modul de lucru pe AMD/Intel. Mai mult, integrarea asta cu AI-ul va fi scoasă la suprafață prin AI Explorer, o chestie care pare să fie un istoric a tot ceea ce ați făcut pe acel PC cu Windows 11.

Noile procesoare o să fie eficiente și în zona multimedia, în special pentru îmbunătățirea streaming-ului video, inclusiv cu funcții de procesare în timp real precum efecte de fundal. Și dacă e cazul, să genereze (gratuit?) imagini folosind Bing Creator.

După cum vedeți totul se rezumă la … o să fie. Aștept să văd cum arată acest ˝o să fie˝ pentru că nu mai am încredere în nimic din ceea ce înseamnă hardware Microsoft. Am fost un utilizator entuziast, mi-au plăcut ideile Windows Mobile/Windws Phone/Surface RT (mă bucur că nu am luat un Surface Duo) și am rămas cu produse care acum stau prin sertare pentru că Microsoft le-a lăsat de izbeliște.

Mi-ar plăcea să văd un laptop Surface Windows on ARM care se mișcă la fel de bine ca MacBook Air cu M3. Doar că în ciuda a ceea ce promovează Microsoft, am mici speranțe că se va și întâmpla asta.

Voi ce ziceți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep