HomeMobileAndroidReview Samsung Galaxy A35, maximizarea eficientă a bugetului alocat

Review Samsung Galaxy A35, maximizarea eficientă a bugetului alocat

Samsung Galaxy A35

Samsung Galaxy A35 este reprezentantul uneia dintre cele mai populare serii de terminale ale producătorului coreean. Apariția de anul acesta duce pe umeri o moștenire destul de importantă rămasă din partea predecesorilor săi. Așa că am fost destul de curios să mă joc cu el. Și trebuie spus încă din start că am rămas plăcut impresionat. Este un telefon care eficientizează foarte bine investiția în el.

Un dispozitiv care vine cu performanțe surprinzătoare pentruc categoria sa de preț. Îmi place faptul că există o consecvență, un nivel constant al acestora pe toate palierele: performanțe hardware, construcție și materiale, autonomie, performanțe foto (chiar și pe timp de noapte). Acestora din urmă o să le dedicăm materialul de față. Și asta pentru că avem parte de rezultate impresionante pentru un mid-range. Practic se strânge puțin gap-ul dintre mid-range și high-end.

Ca o scurtă introducere, o să aruncăm o privire generală asupra terminalului, înainte de a analiza performanțele sale. Este important să știm cu ce specificații tehnice avem de-a face și care este prețul pentru un asemenea telefon.

Configurație Samsung Galaxy A35

Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Samsung Galaxy A35:

  • Ecran: Super AMOLED
  • Diagonală: 6.6 inchi
  • Rezoluție: 2340 x 1080 pixeli (fullHD+)
  • Aspect ratio: 19.5:9
  • Rată de refresh: 120 Hz
  • Protecție: Gorilla Glass Victus+
  • Luminozitate: 1000 niți (HBM)
  • Chipset: Exynos 1380 5G (5 nm)
  • Procesor: octa-core (4 x 2.4 GHz Cortex A78 + 4 x 2.0 GHz Cortex A55)
  • GPU: Mali-G68 MP5  
  • Memorie RAM: 6 GB sau 8 GB
  • Memorie internă: 128 GB sau 256 GB
  • Slot microSD: da
  • Sistem de operare: Android 14 cu One UI 6.1
  • Camera foto principală: sistem de trei camere cu 50 MP (f/1.8, wide, 1/1.96″, PDAF, OIS) + 8 MP (f/2.2, 123˚, ultrawide, 1/4.0″, 1.12µm) + 5 MP (f/2.4, macro)
  • Cameră foto frontală: 13 MP (f/2.2, wide, 1/3.06″, 1.12µm)
  • Cititor de amprentă digitală: da, integrat sub display
  • Acumulator: 5000 mAh
  • Viteză de încărcare: 25W
  • Culori: Iceblue, Lilac, Navy, Lemon
  • Construcție: față și spate sticlă, ramă laterală plastic
  • Dimensiuni: 161.7 x 78 x 8.2 mm
  • Greutate: 209 g

Noi am testat o versiune de culoare albastru Navy, echipată cu o memorie RAM de 8 GB și cu o capacitate internă de stocare de 256 GB.

Preț de vânzare

Prima întrebare care apare pe buzele tuturor după ce se trece prin lista cu specificații tehnice este legată de prețul de vânzare. Cât mă costă această configurație? Ei bine, Samsung Galaxy A35 în configurația testată de noi are un preț de vânzare de 2249 lei direct în magazinul companiei producătoare. Mai jos aveți o captură de ecran.

În ofertele anumitor parteneri avem un preț chiar mai atractiv.

De asemenea, telefonul poate fi urmărit și în ofertele operatorilor de telefonie mobilă. Acolo unde poate fi împachetat cu serviciile oferite de aceștia.

Aș spune că avem de-a face cu un raport preț/specificații destul de atractiv.

Performanțe solide la nivel de nucleu hardware

Faptul că avem de-a face cu un nucleu hardware solid, bine ancorat în zona de mid-range este vizibil foarte rapid, cu ajutorul celor mai populare aplicații de benchmark. Și cumva preîntâmpinăm astfel ce-a de-a doua întrebare implicită după ce parcurgem lista cu specificații tehnice pentru un telefon. Ce performanțe poate genera această configurație?

Am rulat mai întâi un AnTuTu Benchmark pe Samsung Galaxy A35. Rezultatele sunt vizibile în capturile de ecran de mai jos.

Am mai rulat și testul de performanțe din PCMark. Care a generat următoarele scoruri:

În fine, avem și scorurile generate de Geekbench.

Urmează toate testele GFXBench. Rezultatele mai jos.

La final am rulat câteva teste din 3DMark. Mai întâi SlingShot și SlingShot Exteme.

Și în cele din urmă WildLife și WildLife Extreme.

Experiența de utilizare cotidiană confirmă senzația de hardware puternic, bine închegat, stabil. Telefonul nu s-a încins, nu s-a blocat, nu s-a restartat sau oprit cât timp l-am testat. O configurație solidă, care răspune fără probleme la solicitările unui utilizator mediu de Android. Ba chiar pare capabilă să facă față și unor solicitări ceva mai ridicate.

Autonomie îndestulătoare

Tot în zona de performanțe avem și comportamentul bateriei. Și aici Samsung Galaxy A35 reușește să impresioneze în mod plăcut! Sugestiv în această direcție este rezultatul testului de baterie din PCMark, pe care îl regăsiți în capturile de ecran de mai jos.

Poate că nu pare chiar impresionant, dar am rulat acest test cu luminozitatea ecranului setată la maxim și cu modul Vivid pentru display. Am considerat că așa ar trebui să se desfășoare o experiență de vizionare OK și în astfel de condiții aș vrea să știu cât ține bateria.

Iar acest rezultat este întărit de comportamentul telefonului din timpul utilizării cotidiene. Dispozitivul trece lejer de bariera psihologică a unei zile întregi de folosire fără emoții din perspectiva autonomiei. Chiar și atunci când am ieșit cu el la pozat nu au existat astfel de probleme. Ba chiar am reușit să depășesc și două zile de utilizare fără să fie nevoie de încărcare. Lucru foarte confortabil pentru orice utilizator de Android.

Construcție elegantă, apropiată de cea de flagship

Samsung a strâns puțin limitele între zona mid-range și high-end. Și acest lucru este vizibil în primul rând la nivel de construcție fizică. Acolo unde deja avem niște linii devenite clasice pentru compania coreeană, cu muchii plate, suprafețe simetrice și drepte și camere foto care ies în evidență direct din suprafața spate a telefonului.

Nu mai avem un modul foto delimitat clar. Ci doar cele trei camere. De menționat și că spatele lui Galaxy A35 este realizat din sticlă. Privit din spate telefonul arată exact ca un Galaxy S24. Și asta nu poate decât să bucure!

O astfel de construcție ar putea lăsa impresia că necesită un plus de protecție din punct de vedere fizic. Tocmai de aceea am testat trei huse de protecție pentru Samsung Galaxy A35. Evident, alese din oferta partenerilor noștri de la MobileDirect.ro.

Pe site-ul lor găsiți și alte opțiuni de model și culoare, precum și o multitudine de accesorii pentru orice model de smartphone.

Performanțe foto peste așteptări, abilități impresionante în fotografia de noapte

Aspectul premium este completat fericit de performanțe pe măsură. Inclusiv în zona de fotografie. Sistemul de camere foto și optimizările implementate de inginerii companiei coreene determină un nivel al performanțelor foto peste așteptări. Și nu vorbim aici doar de fotografiile cu suficientă lumină naturală. Am auzit un comentariu conform căruia chiar și telefoanele de buget pot face fotografii reușite într-o zi însorită.

Am realizat câteva fotografii în centrul Brașovului, într-o zi însorită. Ce a ieșit, vedeți mai jos. Telefonul își face treaba cu brio și livrează rezultatele așteptate.

Performanțele lui Samsung Galaxy A35 la nivel de fotografie de noapte sunt impresionante. Impresionante mai ales pentru un terminal din zona mid-range. În mod evident compania coreeană a ridicat nivelul la generația din 2024 de Galaxy A-uri. Și acest lucru este perfect vizibil în zona de abilități foto chiar și pe timp de noapte. Galaxy A35 este un partener de nădejde în zona de night photography, care livrează rezultate remarcabile. Și o face la un preț atractiv!

Un album cu multe fotografii pe timp de zi și de noapte, la dimensiuni mai generoase, găsiți evidențiat separat pe pagina de Facebook MOBzine Romania.

Ecran luminos și de calitate. Doar vorbim de Samsung!

Compania coreeană produce panel-uri și pentru alți producători de smartphone. Chiar și pentru unii de top. Așa că era de așteptat ca la nivel de display să regăsim o calitate ridicată. Chiar dacă avem de-a face cu un mid-range din portofoliul companiei, până la urmă este un Samsung, ba chiar unul foarte popular. Deci o carte de vizită pentru calitatea display-urilor produse de Samsung.

Culorile sunt fidel redate, sunt vii. Constrastul este bun, iar vizibilitatea este excelentă chiar și atunci când utilizatorul se află în lumina soarelui, în exterior. Contribuie aici și feature-ul Vision Booster, special gândit pentru aceste scenarii.

De remarcat tot în zona de display și rezistența crescută la accidentele neprevăzute, conferită de sticla specială Gorilla Glass Victus+ (telefonul vine cu o certificare IP67). Una peste alta, display-ul constituie un plus clar pentru acest terminal, contabilizat în zona de argumente pro.

Ca o ușoară notă negativă, marginile ecranului sunt ușor mai groase.

Interfață software aerisită și intuitivă, suport software extins

Cei de la Samsung oferă patru actualizări majore ale sistemului de operare (care din cutie este Android 14). Și cinci ani de suport pe partea de securitate. Semn că angajamentul companiei față de utilizatorii telefoanelor Samsung nu se limitează doar la zona de high-end. În plus, de remarcat că nu mai există diferențe între vârfurile de gamă și mid-range-uri. Toate telefoanele vin cu aceeași interfață OneUI 6.1. Desigur, unele funcționalități (Galaxy AI) au fost limitate doar la vârfurile de gamă.

O interfață aerisită și intuitivă, din care lipsește bloatware-ul inutil. Doar câteva aplicații Samsung și vreo trei-patru terțe în plus față de versiunea stock de Android. Pentru un utilizator obișnuit cu Samsung, acestea sunt chiar de apreciat. E drept că folosesc Samsung de vreo șase ani, așa că s-ar putea să fiu subiectiv. Dar detest totuși că vine cu TikTok preinstalat!

Dar oricine poate observa o diferență indiscutabilă față de telefoanele producătorilor chinezi, încărcate de bloatware inutil si cu meniuri alambicate aiurea, în încercarea de a copia de la Apple.

Concluzii, argumente PRO si CONTRA

Samsung Galaxy A35 are câteva argumente clare. Poate cel mai puternic este reprezentat de performanțele foto surprinzătoare pentru un telefon de 1800 lei. Și nu doar pe timp de zi, cu lumină naturală puternică, ci mai ales pe timp de noapte!

În general telefonul, la nivel de nucleu hardware și autonomie, performează suficient de impresionant pentru un dispozitiv de pe categoria sa de preț.

Ecranul este un alt plus consistent. Ca de altfel ca la toate telefoanele Samsung.

Construcția este una apropiată de cea a flagship-urilor Samusung. Inclusiv la nivel de elemente de detaliu. Dacă vă place Galaxy S24, nu are cum să nu vă placă Galaxy A35. Sunt aproape identice din punct de vedere fizic.

Prețul este decent. Eroul nostru este puțin tras în jos în lupta cu competitorii direcți de lipsa unui încărcător din pachetul standard.

Interfața software și mai ales suportul software reprezintă și ele argumente.

Una peste alta, pentru un buget limitat la 1800 de lei, Galaxy A35 este o alegere greu de refuzat. Am testat recent terminale pe același interval de preț (vezi secțiunea de review de pe MOBzine) și recomandarea este clară. Un mid-range complet, care nu a făcut rabat deloc în zonele importante și care lasă o impresie solidă că nu te va lăsa la greu!

1 COMENTARIU

  1. Eu am testat A34 și mi s-a părut ok pt prețul plătit. Ce nu înțeleg eu sunt dimensiunile prea mari ale acestor telefoane,prea late în primul rând,de parcă ar fi palete de tenis de masă. Sunt greu de utilizat și nici greutatea nu le avantajează. Ce avantaje vede Samsung în astfel de dimensiuni ale telefoanelor?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep