HomeFeaturedFocusThe Light Phone III: un fel de dumb phone mai interesant

The Light Phone III: un fel de dumb phone mai interesant

În contextul avansului agresiv al AI-ului și al poluării cu social media, un telefon precum The Light Phone III ar putea fi o soluție interesantă pentru comunicare.
În contextul avansului agresiv al AI-ului și al poluării cu social media, un telefon precum The Light Phone III ar putea fi o soluție interesantă pentru comunicare.

Pentru toți cei ce simt că sunt asaltați de social media, AI și toate mizeriile asociate conectării permanente, există o soluție: telefonul The Light Phone III. Mi se pare că este compromisul de care unii au nevoie: comunicarea prin voce, o cameră foto și suport minimal pentru navigație și muzică.

Light Phone e o companie din New York care propune un concept interesant: un telefon care să fie mic, să aibă autonomie, să arate bine și să îți permită să te deconectezi de la muncă și social media pentru a avea mai mult timp pentru viața normală.

Chiar zilele trecute văzusem niște statistici legate de cum sunt folosite smartphone-urile la mine în familie … peste o oră de Instagram/Facebook/Twitter, o altă oră de YouTube sau Whatsapp și cred că o soluție de tip Light Phone III ar putea să fie nimerită pentru a câștiga timp pentru … altceva.

The Light Phone III reprezintă a treia iterație a ideii, gata pentru lansare – se pot face comenzi pentru doar 399 USD (cam jumătate din prețul produsului) până pe 15 iulie.

The Light Phone III poate să fie folosit pe post de telefon, poate primi și trimite mesaje text, are un player audio și o aplicație de navigație GPS și conectivitate 5G. Dar nu are browser, email și nici nu se pot pune aplicații.

Din punct de vedere hardware, are un display de 3.92 inci, OLED alb-negru, două camere foto: una de 50MP principală și una selfie de 8MP, plus buton dedicat pentru folosirea camerelor. Se încarcă prin USB Type-C și are senzor de amprentă pentru autentificare.

Ce îmi place cel mai mult la el este că îmi aduce aminte de Zune și de interfața Windows Phone :).

Materialul de prezentare al Light Phone III e la rândul său chiar fain:

Acum, nu cred că merită să dai 400 USD pe un … telefon, chiar dacă arată fain, vine cu o cameră de 50MP și are suport GPS. Sunt alte soluții (HMD în special) mult mai ieftine care fac cam același lucru. Dar măcar la nivel de idee, proiectul îmi place mult de tot și dacă mă gândesc că în curând nu să mai poți alege smartphone-uri fără AI, atunci lucrurile pot fi văzute dintr-o altă perspectivă.

Însă dacă ideea vi se pare faină, vedeți aici detalii despre cum se poate comanda (dacă aveți pe cineva în SUA).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep