HomeFeaturedFocusAmintiri din tinereţe, episodul 1: studentul şi telefonul mobil

Amintiri din tinereţe, episodul 1: studentul şi telefonul mobil

_DSC0441

Nu ştiu dacă v-aţi dat seama de când ne cunoaştem că sunt un tip uşor nostalgic. Cred că acest lucru este într-o strânsă legătură cu pasiunea mea pentru istorie, materia pe care am iubit-o încă din copilărie, chiar şi aşa inexactă cum era ea prezentată în manualele de istorie. În rest mi-au cam plăcut ştiinţele exacte.

Dar nu despre asta voiam să vă povestesc. Am scormonit zilele acestea prin casă, în ungherele mai neumblate, şi am dat peste primul meu telefon mobil, pe care îl aveam încă de pe vremea studenţiei. În primul rând, dată fiind orientarea siteului nostru, nu puteam să nu vi-l arăt, că doar depre telefoanele mobile vorbim aici în principal. Şi pe măsură ce m-am gândit la telefonul meu cel vechi, dar aflat încă în stare de funcţionare şi la ceea ce aş putea să vă povestesc despre el, m-au apucat nostalgiile.

Ca şi acum, şi atunci una dintre principalele funcţii ale unui telefon mobil era satisfacţia dată posesorului atunci când îl punea mândru foc pe masă, la o ieşire în oraş. Totuşi, ca o scuză, l-am achiziţionat în momentul în care am început să am tangenţă cu vânzările. Şi m-am orientat spre Motorola Talkabout T2288, pentru că la momentul acela avea un design aparte. Era prima parte a anului 2000, perioada în care un Nokia 5110 era încă un deziderat de neatins din cauza preţului.

_DSC0443

Nefiind un aparat foarte popular, am stârnit destule curiozităţi cu el, şi lucrul acesta mă făcea mândru de noul meu aparat. Acum îl privesc cu o uşoară mirare. Deşi nu este foarte mare în comparaţie cu ceea ce „se poartă” acum, este total diferit ca formă. Cu toate acestea, încă îmi este drag şi o să-l păstrez la loc de cinste.

Şi dacă tot am deschis seria asta, promit că o sa mai revin şi cu alte device-uri care mi-au marcat tinereţea. V-am spus doar că sunt un tip nostalgic. Şi fiindcă tot vorbim de nostalgia tinereţii, vă scriu aceste rânduri dintr-un McDonald’s tooocmai din Oradea. Să vedeţi generaţia tânără cum vine în valuri aici.

Dar revenind la telefoanele tinereţii, am o curiozitate. Voi cu ce aparat v-aţi început lunga drumeţie în lumea comunicaţiilor mobile?

12 COMENTARII

  1. […] Tot la nivel de design trebuie spus că Moto X4 este printre ultimele telefoane care folosesc brandingul Moto. Se pare că producătorul de smartphone a luat decizia de a folosi numele întreg, care se pare că are o rezonanță mai bună în memoria celor care au prins Motorola pe piața de dispozitive mobile și acum câțiva ani buni. Mă număr printre ei, primul meu telefon mobil a fost un MotorolaTalkabout T2288. […]

  2. – 1998 – primul telefon a fost un bosch 607 pe care l-am primit de la unchiul meu. si acum il am.bine-nteles ca bateria nu mai tine nici daca il incarc o saptamana,dar macar se aprinde cateva secunde :))) l-am folosit 4 ani si am fost foarte multumit de el.
    – 2002 – Nokia 3310 pe care mi l-am facut cadou cu ocazia majoratului 😛 si acum imi amintesc pretul exact: 3.889.000 lei. si acum sunt de parere ca e cel mai bun telefon…ever. 5 ani de zile am “abuzat” de el si inca e in stare perfecta de functionare. si acum bateria tine vreo 3 zile.
    – in 2006 am cumparat un SonyEricsson K750i – 9.550.000 lei. un telefon foarte bun, care a patimit din greu din cauza unor momente de neglijenta prosteasca. cel mai dureros a fost cand, de buna voie si nesilit de nimeni, a coborat treapta cu treapta(si nu exagerez) de la etajul 1 pana la parter (numai eu stiu cati sfinti s-au coborat si cati morti s-au ridicat in momentele acelea). dar cand l-am luat de jos, pregatit sa-l resuscitez si eventual sa-i fac vesnica pomenire, am constatat cu stupoare ca e intreg si nevatamat. este in perfecta stare de functionare si in ziua de azi. maica-mea e foarte multumita de el :))))
    – in toamna anului 2011 am revenit la Nokia si am achizitionat un C3, iar cateva luni mai tarziu am luat un Samsung Wave II, care in materie de telefoane mobile, din pacate a fost cea mai proasta investitie pe care am facut-o. de cand i-am facut update-ul de software si firmware am o multime de probleme cu el.

  3. Am avut si placerea unui 2110, dar era imprumutat (pentru niste smecherii la examene :)). Nu pot sa spun ca era al meu, de aia nu l-am amintit.
    Legat de Ericson, am avut un ciocan de model, l-am scapat de la etajul doi printre balustrade, a cazut pe ciment, si nu avea nimic… era ceva model anti soc. L-am bagat si in apa (pariurile tineretii) si nu a cedat nici acolo!

  4. @bolovan: era superb, imi pare rau ca nu il am azi. L-as mai scoate in lume din cand in cand. 🙂 Insa la al meu intra doar simul, nu cardul intreg. Cel putin asa imi amintesc. Au fost mai multe modele.
    Dar mai potrivite pentru autoaparare/ atac erau niste modele de la Motorola (nu cel descris de Cristi) si un Ericson.

  5. @Zsolt zi de nu era misto 2110. Te simteai mai in siguranta cand mergeai pe strada…te ataca cineva…poc cu telefonul in cap. Trebuia doar putina atentie sa nu fie fatala lovitura. Intra cartela cu tot cu suport in el (nu stiu daca lumea stie. Cartelele sim erau cat un card bancar. iar Sim-ul propriu zis era perforat in asa fel incat puteai sa-l rupi si sa-l bagi in telefoane in care nu se putea baga toata cartela.

  6. Nokia 2110 – primit second hand. Un telefon minunat care m-a injectat cu microbul Nokia.
    Nokia 6110 – il am si acum, functional
    Nokia 6310i – superb telefon, l-am dat cuiva, ca isi pierduse telefonul
    Nokia 6820 – am si scris review despre el in CHIP. E in sertar, functional.
    Nokia E70 – cel mai longeviv la utilizare. Mai exista si acum, functional
    Nokia N73 – l-am folosit cel mai putin. Nu prea mi-a placut. E tot acolo in sertar si e functional
    HTC Wildfire – parerea mea despre el o puteti citi pe acest site
    Nokia E72 – Folosit ca telefon secundar
    HTC OneX+ – cel mai nou din garaj. I love it.

  7. Ohohohohoh…primul meu telefon a fost un Bosh World 718. Cumparat undeva prin 97 (da…stiu, sunt batran si aproape de expirare)…cu o cartela connex GO. Stateam la sat (50 Km de Timisoara)..si urcam in pod sau intr-o parte a curtii ca sa am semnal.
    Din nefericire nu-l mai am. In schimb am urmatorul telefon pe lista mea: Nokia 2110 (un sfert de kg avea)…si daca mergeam in zone mai negricioase…nu aveam nevoie de spray paralizant sau alte arme defensive. Aveam telefonul. Inca-l mai am, si inca mai functioneaza (adevarat…bateria nu mai tine deloc…sau daca tine…tine undeva sub 3 secunde). Nu intentionez sa ma despart de el…ramane in cutie ca amintire.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep