HomeFeaturedFocusGoogle Street View ne duce în zona contaminată radioactiv Fukushima

Google Street View ne duce în zona contaminată radioactiv Fukushima

Google-Street-View-car-in-Fukushima

După ce ne-au purtat prin cratere de meteorit sau pe cele mai înalte creste montane, cei de la Google vin cu o altă funcționalitate interesantă pentru al lor Street View. Astfel, ni se oferă șansa, atât nouă cât celor care au fost evacuați din acea zonă cu doi ani în urmă, de a vedera, respectiv revedea, urmările cutremurului urmat de tsunami asupra zonei respective.

Orașul care deservea centrala nucleară Fukushima se numea Namie-machi și era casa a peste 21.000 de oameni. Acum este un peisaj dezolant, în care, așa cum afirma și primarul zonei, timpul a rămas în loc. Isprava celor de la Google este cu atât mai lăudabilă cu cât, pentru cei care au locuit acolo reprezintă singura modalitate de a-și revedea fostul oraș, fosta stradă și chiar fosta casă, sau ceea ce a mai rămas din ea.

Gestul este amplificat și de faptul că Google a creeat și o pagină web specială pentru a comemora evenimentele din Martie 2011, denumită Memories for the Future. Un mare bravo pentru cei de la Google, care reușesc încă odată să surprindă plăcut.

via Cnet

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep