HomeFeaturedFocusSonim XP 5300 Force 3G: mini-test de anduranţă

Sonim XP 5300 Force 3G: mini-test de anduranţă

CBN_4813

Nu am găsit altă formulare și am rămas la mini-test de anduranţă, pentru că prea multe nu sunt de spus despre telefonul respectiv, ale cărui singure calităţi sunt date de rezistenţa sa ridicată la tot felul de condiţii neprielnice, fiind un aparat destinat celor care trăiesc şi ei într-un mediu nu tocmai prietenos. Dar pentru că vă promisesem câteva impresii atunci când am vorbit despre fratele său mai mare, Sonim XP Strike IS, mă ţin de cuvânt.

Dacă la capitolul şocuri mecanice am avut ceva reţineri în a testa aparatul despre care vorbim, singura probă la care l-am supus fiind un “scăpat” din mână de la un metru, pe ciment, în ceea ce priveşte scufundatul său în apă, l-am lăsat ceva vreme la “băiță”, aşa cum se poate vedea şi în poze, şi nu a păţit absolut nimic. Ba chiar l-am apelat în timp ce era scufundat în apă. A rezistat cu brio. Am aşteptat o minune, dar nu s-a întâmplat nimic miraculos. Apa nu a fiert, nu a bolborosit, nici măcar nu a vibrat. 🙂

CBN_4815

Legat de autonomia ieşită din comun pe care producătorii o pretind (până la 1500 de ore în stand-by sau 12 ore de convorbire, conform GSM Arena), lucrurile sunt puţin diferite. La o folosire aproximativ normală, bateria rezistă cam două săptămâni. Însă în momentul în care trecem la durităţi în materie de vorbit la telefon (se pare că sunt cam singurele durităţi care răpun acest aparat), perioada maximă de durată a bateriei la o singură încărcare este de o săptămână. Prin durităţi o să vă rog să înţelegeţi 600 de minute de convorbiri doar iniţiate, fără a socoti şi apelurile primite, consumate într-o lună. Puţin cam departe de specificaţiile producătorului, dar rezonabil pentru un telefon de genul acesta.

CBN_4817

Concluzia la această perioadă de folosire a lui Sonim XP 5300, este relative simplă. Îmi plac telefoanele care sunt targetate pentru oamenii dinamici, care sunt rezistente la tot felul de intemperii, dar nu m-aş mai întoarce la stilul basic în ceea ce înseamnă sistemul de operare. Tocmai de aceea, un Caterpillar B15 mi s-ar părea o alegere mult mai inspirată. Este smart şi are Android. Oricum, Sonim XP 5300 își duce cu brio sarcinile pentru care a fost conceput.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep