HomeFeaturedFocusVocea analistului în umbra partizanatului

Vocea analistului în umbra partizanatului

ipad-mini-vs-nexus-7-4

Poate fi doar opinia mea, dar o sa încercă să mă lămuresc împreună cu voi. De multe ori când citesc opinii ale unor analiști destul de renumiți din industrie, planează asupra lor o umbră de îndoială dată de ușoare accente de subiectivism pe care oricine le poate detecta cu ochiul liber. Având în vedere că nici nu am o părere foarte bună despre analiști și opiniile pe care le generează, pot și eu să fiu acuzat foarte ușor de subiectivism, tocmai de aceea o sa încerc să aflu și o părere de la voi.

Este cazul articolului de acum câteva zile, citit pe Cnet, conform căruia Mark Moskowitz, analist la JP Morgan, și-a revizuit în sens pozitiv estimările legate de vânzările de tablete pentru anul 2013. Până aici, toate bune și frumoase. Problema vine însă în momentul în care aflăm că singurul motor al acestei creșteri este iPad Mini, care odată apărut în noua versiune, va determina competiția să umble la preț, pentru că la capitolul calitate nu există produse competitive. Găsesc cel puțin exagerată această teorie, chiar dacă sunt de acord cu cei de la JP Morgan în ceea ce privește afirmația conform căreia, creșterea la nivel de unități vândute nu se va resimți la fel de puternic și în ceea ce privește veniturile realizate în aceeași perioadă.

Totuși, să argumentezi cu faptul că noul iPad Mini va trage după el toată această creștere, pentru că nu are concurență e cam straniu. O simplă referire la Nexus 7, la finalul articolului, fără pomenirea altor jucători importanți, mie îmi dau de bănuit și mă fac să mă îndoiesc asupra gradului de obiectivism al acestor opinii. Deși, la final, m-am mai înveselit când am citit despre cum vede Mark Moskowitz viitorul Surface și Windows 8. Găsiți articolul întreg aici, aștept să îmi spuneți și părerea voastră.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep