HomeFeaturedFocusNokia a cumpărat acțiunile Siemens din Nokia Siemens Networks

Nokia a cumpărat acțiunile Siemens din Nokia Siemens Networks

Nokia-Siemens-Networks-logo-web

Într-o perioadă în care eram mai atenți la cui îi va vinde Nokia divizia sa de mobile, și încercam să facem speculații pe marginea acestui subiect, finlandezii ne arată că încă au resursele financiare pentru a investi, fără a depinde de banii proveniți din vânzarea vre-unei divizii.

Și fac acest lucru cumpărând cele 50% din acțiunile pe care partenerii lor germani de la Siemens le dețineau în Nokia Siemens Networks. Astfel, pentru suma deloc de neglijat de 2,2 miliarde de dolari, Nokia deține controlul total al entității de mai sus, care cel mai probabil va scăpa de numele de Siemens din denumire.

Înființată în Aprilie 2007, Nokia Siemens Networks este prezentă în peste 150 de țări de pe întreg globul. Din declarațiile inițiale, cei de la Nokia nu plănuiesc vre-o modificare majoră legată de viitorul companiei, atât managementul actual, cât și sediul central, rămânând neschimbate. Declarația CEO-ului Nokia, Stephen Elop, vine să confirme aceste intenții.

Tranzacția este planificată a se finaliza în toamna acestui an.

via Engadget

3 COMENTARII

  1. Se pare ca Nokia imprumuta de la JP Morgan 1,2 miliarde Euro, iar restul pana la 1,7 miliarde Euro va fi un imprumut Siemens
    reuters.com/article/2013/07/02/us-nokia-loan-idUSBRE9610QR20130702

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep