HomeFeaturedFocusNoi detalii despre Campionatul Mondial de Sport Electronic

Noi detalii despre Campionatul Mondial de Sport Electronic

De la ultima noastră discuție despre acest eveniment important pentru lumea gameristică din România și nu numai, noi detalii au ieșit la suprafață, cifre actualizate ni se arată ochilor. Astfel, în ceea ce privește participarea, vor veni la noi în țară delegații din 51 de țări (42 dintre acestea membre ale Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic, restul de 9, națiuni care au aderat la IeSF). Afilierea noilor țări membre la federație se va face prin votul statelor care fac parte deja din IeSF, la Adunarea Generală, ce va avea loc pe data de 1 noiembrie.

“Tot în ziua respectivă vor începe și competițiile între națiuni. Vedetele Campionatului Mondial de Sport Electronic sunt diversele jocuri – de la shooter-ul Alliance of Variant Arms (A.V.A.), la jocurile de strategie League of Legends și StarCraft 2 și fighting action-ul Tekken Tag Tournament 2”, a declarat Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionişti.

Noi informații răzbat și din zona bugetelor pregătite pentru recompensarea participanților. La competițiile de League of Legends și A.V.A. vor participa doar bărbați, iar valoarea premiilor este de 20.000 euro și, respectiv, 13.000 euro. Celelalte două discipline din competiția feminină, unde s-au înscris 13 jucătoare la StarCraft 2 şi 10 la Tekken Tag Tournament 2 , oferă premii de câte 2.000 euro. (Discriminare, strigă feministele!!!). În plus, spectatorii de la Sala Polivalentă vor avea ocazia să câștige și ei diverse premii în valoarea de peste 7.000 de euro, dacă vor participa la concursurile organizate special de către partenerii evenimentului. În total, premiile evenimentului ajung la valoarea de 44.000 de euro.

Biletele pentru spectatori au fost puse în vânzare pe ComputerGames și au prețul de 25 de lei sau de 5 euro, dacă sunt achiziționate prin SMS.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep