HomeFeaturedFocusVanzarile de smartphone la nivel global stau calare pe bariera de 1...

Vanzarile de smartphone la nivel global stau calare pe bariera de 1 miliard de bucati

Pentru că cifrele de vânzări pe care le-a publicat Apple au stârnit câteva controverse majore, in sensul în care cei de la Engadget laudă recordul de bucăți de iPhone și iPad vândute în ultimul trimestru al anului trecut, iar cei de la Reuters arată cu degetul cifrele sub previziuni, mai ales în zona profitului, dar și scăderea prețuli acțiunilor Apple (și astfel se vede cine e mai fanboy decât cine), nu o să mai intru și eu în problematica și așa spinoasă a acestui subiect.

O să mă ocup de o controversă mai mică, legată de vânzările globale de telefoane smart la nivelul anului trecut. Conform celor de la IDC, acestea au depășit bariera simbolică de 1 miliard de bucăți vândute. În același timp, Strategy Analytics dă această cifră ca fiind de „doar” 990 milioane de bucăți vândute. Iar din studierea celor două grafice, se pare că mărul discordiei este Huawei-ul! Eu fiind mai pacifist din fire, spun că și dacă nu a fost încă depășită această barieră, șansele să se întâmple în viitor sunt uriașe. O demonstrează creșterea cu peste 38 de procente față de anul precedent. Mai plastic spus, vânzările sunt călare pe această barieră.

Și dacă tot i-am pomenit pe Apple, să menționăm că sunt pe locul doi la nivel global în ceea ce privește vânzările (cu o scădere a cotei de piață), într-un top 5 condus de Samsung și completat de Huawei, LG și Lenovo.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep