HomeFeaturedFocusNokia da bine in cifre. A invatat de la Microsoft!

Nokia da bine in cifre. A invatat de la Microsoft!

Am văzut cu ceva vreme în urmă că Microsoft se pricepe de minune să împacheteze nişte cifre reale într-un anumit context, astfel încât rezultatul să fie unul avantajos pentru companie. A făcut publice astfel de studii cu steluţă şi nu s-a întâmplat o singură dată.

Acum, că Nokia se găseşte sub umbrela Microsoft, a încercat să se bucure de aceleaşi tactici. Dar lumea a devenit mai vigilentă. Cele peste un milion de bucăţi de Nokia X vândute la precomandă în China, în decurs de doar patru zile, anunţate cu mare fast şi trâmbiţate instant de marea parte a presei, au avut şi ele parte de o steluţă. Iar explicaţiile scrise cu font mic, în josul paginii, chiar dacă au lipsit, au ieşit la suprafaţă.

Se pare că aceste precomenzi au făcut parte dintr-un concurs care oferea ca premiu chiar un smartphone Nokia X pentru cei care făceau o precomandă pe retailerJD.com pentru acest telefon. Partea şi mai ciudată este că precomanda respectivă nu presupunea nici un fel de obligaţie de plată din partea celui care o realiza. Cu alte cuvinte, nu prea era o precomandă în adevăratul sens al cuvântului.

Dincolo de ingineria în sine, dar şi de realitatea de necontestat că ea nu anulează automat succesul comercial al lui Nokia X, rămâne totuşi o mare întrebare. Voi vă daţi seama ce succes are în China un concurs cu un premiu de aproximativ 100 de dolari?

via WM Poweuser

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep