HomeFeaturedFocusCe este UltraPixel: o explicație simplă

Ce este UltraPixel: o explicație simplă

image

UltraPixel din HTC One nu este altceva decât un nou mesaj de marketing pe care companie taiwaneză încearcă să îl trimită utilizatorilor, cu scopul precis de a-i face să își pună întrebări de ce o cameră foto de 4 MP e mai bună decât una de 13 MP de exemplu.

Când o cameră foto realizează o fotografie, senzorul să grupează milioane de pixeli pentru a forma imaginea. Cu UltraPixel, HTC nu vrea să crească numărul de pixeli din care e formată imaginea ci vrea să cească dimensiunea pixelilor folosiți pentru captura informației.

Fiind construit cu pixeli de dimensiuni mai mari, senzorul de pe HTC One poate să captureze mai multă lumină și ca urmare poate să preia imagini mai bune, în diferite condiții de iluminare. De cel puțin trei ori mai bune, conform HTC. Introducând mai multă lumină într-un singur pixel, camera poate să preia mai multe detalii, culori mai bune și la final să creeze imagini de calitate ridicată. În teorie, un ultrapixel de 2 micrometri poate asborbi mai multă lumină decât unul de 1,4 micrometri (cele regăsite în majoritatea smartphone-urilor actuale).

Pe ideea asta, o cameră cu tehnologie UltraPixel de 4MP are șanse să scoată poze mai bune decât una clasică de 12 MP. După cum ați putut vedea în pozele de aici, rezultatele date de HTC One sunt bune. Să nu uităm totuși că vorbim de materiale de promovare și că primele teste reale se lasă încă așteptate.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep