HomeFeaturedFocusVânătoare de bug-uri cu premiu de 100000 USD

Vânătoare de bug-uri cu premiu de 100000 USD

image

Urmând modelul Google, dar pe o cale diferită, și la mulți ani după ce a ignorat ideea de a intra într-un astfel de program, Microsoft a anunțat că oferă 100000 USD pentru entuziaștii care vor descoperi și raporta vulnerabilități în produse și serviciile companiei.

Interesant de aflat de ce Microsoft a decis tocmai acum să facă asta? Poate are legătură și cu recentele afirmații de la Pwn2Own și mai apoi cele legate de PRISM în care se sugerează că de multe ori cei ce găsesc vulnerabilități critice preferă să le vândă celor ce plătesc mai bine (de cele mai multe ori diverse guverne) decât să le raporteze benficiarilor de drept. Cam asta se înțelege din declarațiile doamnei Katie Moussouris, senior security strategist la Microsoft.

Programul Microsoft de recompense pornește pe 26 iunie și are în vedere cea mai recentă versiune de Windows. 100000 USD este suma de bani pe care Microsoft o va oferi celor ce vor găsi exploit-uri pentru Windows 8.1, capabile să treacă peste tehnologiile de protecție DEP, ASLR, /GS, SEHOP și SafeSEH. Toți cei ce vor găsi bug-uri și vor crea exploit-urile potrivite vor putea cere banii promiși.

În paralel, e creat și un program BlueHat Bonus, unde sunt oferiți 50000 USD pentru cei ce vor oferi soluții viabile de protecție împotriva unor exploit-uri cunoscute. Internet Explorer 11 are doar 11000 USD alocați.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep