HomeFeaturedFocusRecomandare pentru parinti: Fanica si secretul legumelor, joc educativ pe iPad

Recomandare pentru parinti: Fanica si secretul legumelor, joc educativ pe iPad

photo 1

Recomandarea de astăzi este o aplicație educațională de iPad scoasă de Ascendia Design, făcută pentru copiii între 3 și 7 ani. Face parte din seria EduTeca, Prietenii Sănătății (am mai prezentat una aici) iar numele ei este ”Fănică și Secretul Legumelor”, disponibilă pentru download în iTunes (Link pentru aplicatie: https://itunes.apple.com/ro/app/fanica-si-secretul-legumelor/id710445999?mt=8).

photo 2

“Fănică şi Secretul Legumelor” a câştigat premiul de “Cel mai bun conţinut pentru copii “ din România, categoria Specialişti. În aplicație există un educator virtual, adică Tigrul Sănătăţii pe numele său Ion, care îl ajută pe iepurașul Fănică să rezolve diverse jocuri și probleme educaționale. Nivelul de dificultate poate fi schimbat, selecțiile fiind 3 ani, 4 ani, 5 ani, 6 ani, 7 ani.

Tematica jocului Fănică și asaltul legumelor e evidentă: al doilea titlul din seria Prietenii Sănătății este îmbogăţit şi focalizat pe legume şi pe importanţa lor în sănătate!
Copiii învaţă despre:
26 de legume
Cum şi când cultivăm legumele?
Ce ştim despre legume?
Ce mâncăruri delicioase putem pregăti din legume?
Putem păstra legumele pentru iarnă?
Cum ne ajută legumele şi de ce sunt ele recomandate pentru a fi consumate zilnic?

photo 3

De o săptămână de când am instalat Fănică pe iPad fetița mea (5 ani) e aproape nedezlipită de el. Având experiența primului joc cu Fănică, nu a fost nevoie să intervin absolut deloc pentru a configura sau pentru a-i explica cum să se joace. A început pe nivelul de trei ani și apoi a urcat către cel asociat vârstei ei.

photo 4

Provocările din joc sunt împărțite pe mai multe categorii: rezolvarea de puzzle-uri, navigare prin labirint, asocieri, construcția de trasee (de exemplu într-una din faze e nevoie de aducerea apei la o anumită legume folosind niște tipuri de conducte predefinite).

photo 5

Ca și primul titlul din seria Prietenii Sănătății, Fănică și asaltul legumelor prezintă într-un mod interactiv diverse povești și fapte despre natură, ajutând copilul să înțeleagă anumite fenomene și să deprindă obiceiuri … sănătoase.

Părinți, dacă sunteți în căutarea unui cadou interesant pentru copilul vostru, cumpărați-i jocul asta. O să vedeți că merită investiția!

Îl puteți vedea mai jos:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Mi-ar place sa citesc pe aici mai multe astfel de recomandari. Iar daca sunt in limba romana cu atat mai bine…

    Noi suntem fascinati (la 4 ani) de aplicatia Maths de la EuroTalk.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep