HomeFeaturedFocusDigitalizarea, motor pentru sectorul auto din Romania

Digitalizarea, motor pentru sectorul auto din Romania

Transportation & Mobility Solutions Experience Forum a reunit la finalul anului trecut specialiști din companiile locale și liderii în dezvoltarea și implementarea soluțiilor software CAD/PLM pentru a discuta despre viitorul sectorului auto din România. Și asta pentru că România a intrat în 2015 în topul celor mai mari 10 producători de mașini din Europa, după numărul de autovehicule fabricate, conform datelor prezentate în cadrul  Transportation & Mobility Solutions Experience Forum. Se estimează că până 2021 cele mai mari creșteri ale producției de automobile ușoare le vor înregistra segmentele B (clasa mică) și C (clasa compactă), unde se încadrează autoturismele produse în România. Trebuie să facem aici o mică paranteză și să spunem că sectorul auto din România înseamnă mai mult decât asamblarea de automobile.

Întreaga industrie legată de automobile, incluzând atât producția de autovehicule, cât și fabricația de componente auto, a înregistrat în 2015 o creștere de peste 7% (date estimative), față de nivelul anului 2014 când a ajuns la aproximativ 18 mld. de euro. În semestrul 1 din 2015, exportul de componente auto a crescut cu peste 10%, comparativ cu aceeași perioadă a lui 2014.

Valoarea investițiilor în fabricația de componente auto este mai ridicată față de celelalte țări din zona Europei Centrale și de Est, furnizorii locali începând deja să investească în inovarea produselor și modernizarea tehnologiilor. Cu toate acestea, investițiile nu permit încă valorificarea întregului potențial de dezvoltare a sectorului auto din România.

Citiți continuarea pe CADzone.ro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep