HomeFeaturedFocusFitbit (si alte dispozitive wearable) pot detecta ca o femeie a ramas...

Fitbit (si alte dispozitive wearable) pot detecta ca o femeie a ramas insarcinata

fitbit_charge

Când dispozitivul wearable al soției începe să ofere informații ”ciudate” legate de bătăile inimii acesteia s-ar putea ca semnificația să fie cu totul alta decât că aparatul s-a stricat. Asta a descoperit un bărbat după ce a postat pe Reddit o întrebare legată de modul în care brățara Fitbit a soției sale a început să arate că bătăile inimii acesteia au început să treacă constant peste media cu care era obișnuit.

Mai exact, brățara a afișat că soția avea o activitate zilnică de 10 ore în zona Fat burning (110 –135 de bătăi pe minut), lucru ce nu prea corespundea cu tipul de activitate reală desfășurată de aceasta. Întrebând dacă nu cumva brățara s-a stricat și ar fi cazul să o înlocuiască, a primit un răspuns la care nu s-a așteptat: e posibil ca citirile bătăilor inimii să fie date bine de către brățara Fitbit iar explicația să fie … un fetus care a început să de dezvolte.

Ei bine, cu informația asta la îndemână și un test de sarcină, se pare că misterul a fost rezolvat: da, brățara Fitbit a citit bine bătăile inimii, soția domnului în cauză fiind însărcinată. Pentru că creșterea ritmului cardiac poate să fie un prim semn al unei sarcini, acesta putând crește cu 10-15 bătăi pe minut.

Pe de altă parte Fitbit are probleme importante în SUA, unde un grup de utilizatori de brățări Fitbit a dat în judecată compania pentru că acestea ofereau citiri incorecte ale ritmului cardiac. Așa că nu e cazul să luăm ca absolute informațiile oferite de acest tip de dispozitive, indiferent de cine sunt ele făcute.

Pentru că am ceva experiență cu produse de acest fel de uz general, pot să spun că citirile date de unele dintre ele sunt complet aiurea. Am pus unul lângă altul un Jawbone UP24, un Fitbit Charge HR și un ceas Vector și am verificat numărul de pași înregistrați de acestea.

Vă dați seama că rezultatele nu s-au pupat deloc și în plus, în multe cazuri o astfel de brățară poate înregistra pași când de fapt tu stai la masă și bei o bere, mișcându-ți mâna (stângă).

Sau mai rău, atunci când conduci ești înregistrat că faci pași – chestie pe care am experimentat-o zilele trecute cu un Fitbit Charge HR: am condus aproape 1000 de km, dacă am făcut 2000 de pași în ziua respectivă și la final aveam o citire de peste 6000 de pași.

fitbit_graph

Așa că da, e posibil ca un dispozitiv wearable să ne ajute cu informații utile, atunci când ne așteptăm mai puțin (vezi cazul băiatului a cărui viață se spune că a fost salvată de Apple Watch), dar în același timp trebuie să ținem cont că datele preluate de la senzori și interpretate (uneori aiurea) de către software, pot să ne inducă în eroare.

Și ar fi păcat să ne entuziasmăm că soția/prietena/partenera a rămas însărcinată și de fapt acest lucru să nu fie adevărat.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep