HomeFeaturedFocus9 aplicații pentru care Nokia are avantaj pe Windows Phone

9 aplicații pentru care Nokia are avantaj pe Windows Phone

Screen CaptureScreen Capture[1]

Gândind pragmatic: are Nokia vreun avantaj în zona Windows Phone? Există vreun motiv pentru care un potențial utilizator ar dori să vină mai aproape de platforma Nokia?

Acum un an de zile aș fi spus clar: NU există niciun motiv pentru care Nokia să se diferențieze de HTC sau Samsung. Hardware-ul nu era încă finisat și la nivel software lucrurile erau identice.

A trecut îns un an în care Nokia a găsit o cale prin care să își facă cunoscută prezența în zona Windows Phone. Calea aleasă (cea mai deșteaptă) este cea a aplicațiilor personalizate, livrate gratuit utilizatorilor pentru ca ei să simtă că primesc o valoare adăugatî. Exact asta a făcut HTC pe vremea când domina piața Android, asta face acum Samsung.

Haideți să vă spun de ce: fiecare are propriile motive pentru care își alege un anumit tip de smartphone. Știu că o pondere mare în procesul de alegere o are aspectul/caracteristicile tehnice. Însă nu e tot.

Câteodată, unii dintre noi, mai raționali privesc lucrurile mai în perspectivă și spun: ok, dacă merg cu brandul ăsta, la ce să mă aștept? Update-uri, aplicații, bonusuri?

În cazul Lumia 800 am ajuns să descopăr că am aproape tot ecranul principal plin cu aplicații Nokia, multe încă în fază beta. Majoritatea celor instalate sunt gratuite, foarte utile motiv pentru care am ajuns să le folosesc zilnic.

Prima dată când am avut nevoie de ceva în plus a fost atuni când îmi trebuia o soluție să redau niște filme pe Smart TV, via DLNA. În Windows Phone Marketplace nu există o aplicație gratuită (din România nu se puteau cumpăra aplicații atunci). Nokia avea în dezvoltare soluția Play to, pe care o folosesc și azi.

image

A urmat apoi Nokia Drive, prima aplicație de navigare asistată de GPS pe Windows Phone, cu hărți offline pentru România. Tot gratuită și cu un nivel foarte bun de detaliere al hărții rutiere pentru România. Chiar și cu destule puncte de interes.

Screen Capture

Counters e prima aplicație pe care o știu pe Windows Phone capabilă să facă o măsurare a traficului de date efectuat de pe smartphone. Plus cel de voce și SMS-uri. E ceva ce sigur vreți să aveți pe smartphone!

Screen Capture[1]

Vine apoi modulul Camera Extras pin care e extinsă funcționalitatea aplicației responsabilă de managementul camerei foto. Sunt oferite modulele de Action Shot (captură a imaginilor în mișcare), Panorama (realizarea de panorame) și Smart group shot (o opțiune mai bună de face focalizarea pe un grup de persoane).

Screen Capture[5]

Mai nou a apărut Nokia Xpress, un browser cu opțiuni de compresie a datelor care să reducă traficul.

Screen Capture[2]

Aș mai pune Nokia City Lens, un fel de Layar pentru Windows Phone.

Screen Capture[4]

Și nu în ultimul rând, Nokia Music. DIn păcate nu e de prea mare folos în România.

Screen Capture[3]

Acestea sunt doar o mică parte din cele pe care Nokia le-a adus pe platforma Windows Phone pentru utilizatorii de Lumia – mai pun Viber și Accuweather ca să completez lista.

Dacă vreodată veți fi în postura de a alege și vă gândiți la avantajele pe care le aveți pe zona de software, să știți de la ce plecați!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. Ma ajuta si pe mine cineva cu o informatie? Stiti cumva o aplicatie pentru masurat terenul pentru Win8, ceva in genul “Area & Distance Calculator PRO” care este pentru android?

  2. Nokia710 cu os7.5
    Instalat harta offline a romaniei, lansat, gps activat, locatia ok, dar…
    cum naiba se cauta o locatie noua? trebuie conexiune la internet? ca nu imi apare nimic in menu sa creez un nou traseu.
    Daca stii ceva te rog sa ma ajuti, multumesc.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep